Reikės:

500-600 g obuolių
1/2 stiklinės cukraus
100 g sviesto (arba aliejaus)
nepilna stiklinė razinų
2 arb. šaukšteliai naminio vanilinio cukraus
2 kiaušiniai
1,5-2 stiklinės miltų
žiupsnelis druskos
1 arb. šaukštelis cinamono (pabarstyti pyragą)
2 valg. šaukštai cukraus (pabarstyti pyragą)
1 valg. šaukštas sezamo sėklų arba riešutų (pabarstyti pyragą) – nenaudojau

Susiję straipsniai

Gaminimas:

Kambario temperatūros kiaušinius suplakti su cukrumi, įpilti lydyto sviesto (arba aliejaus), tuomet – vanilinio cukraus ir su druska sumaišytų miltų (ėmiau 1,5 stiklinės miltų).

Razinas nuplauti, nusausinti, sumaišyti su vienu valgomu šaukštu miltų (kad kepant nenugrimztų visos ant pyrago dugno), suberti į ruošiamą tešlą. Viską gerai išmaišyti. Tešla gaunasi tirštoka. Maišiau virtuviniame kombaine, tai iš maišymo indo pati tešla nebėgo, išėmiau mentele.

Obuolius nuplauti, nulupti odelę, išpjauti sėklalizdžius, supjaustyti skiltelėmis.

Paruoštą tešlą užtepti ant popieriumi išklotos kepimo skardos (naudojau silikoninę, tai jokio popieriaus netiesiau). Jei tešlą tepsite šaukštu, jį reikia suvilgyti vandenyje – tešla mažiau lips prie šaukšto, man silikonine mentele ir be vandens labai gerai sekėsi tepti tešlą :-). Ant tešlos tankiai sudėti obuolių skilteles, užbarstyti cinamono ir cukraus. Jei patinka, galima užbarstyti ir sezamo sėklų ar riešutų.

Plokštainį kepti iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.

Skanaus.

Pažymėti
Dalintis
Nuomonės