Praėjusių metų pabaigoje jis buvo atleistas iš Kauno „Žalgirio“ stratego pareigų, todėl šįkart galės vadovauti visam rinktinės pasirengimo procesui nuo pat pirmų žingsnių.

Birželio 3 d. K. Maksvytis sukvies į stovyklą rezervinės komandos žaidėjus, kuriems diriguos trejose kontrolinėse rungtynėse su Libanu, o nuo birželio 16 d. jau dirbs su ryškiausiomis šalies krepšinio žvaigždėmis.

Po dviejų repeticijų su Slovėnija lauks pagrindinė vasaros užduotis.

Liepą Puerto Rike kovoti dėl olimpinio kelialapio bent jau kol kas pasiryžę visi geriausi Lietuvos krepšininkai.

Tuo K. Maksvytis pastaraisiais mėnesiais įsitikino pats aplankęs ne vieną iš jų.

„Dabar turiu daugiau laiko, galiu kruopščiau pasiruošti rinktinei. Teko daug apkeliauti, pamatyti daug rungtynių, su daug kuo pakalbėti. Buvau ir JAV, ir Graikijoje, ir Ispanijoje, susitikau su mūsų lietuviais. Olimpiniais metais visi nori atstovauti rinktinei, tikiuosi, surinksime gana stiprią sudėtį. Nėra nė vieno dvejojančio, nebent traumos sutrukdytų“, – spaudos konferencijoje sakė 46-erių specialistas.

Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas

– Sezoną jau užbaigė NBA lietuviai: Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis. Ar jie abu žada dalyvauti olimpinės atrankos turnyre?buvo paklaustas K. Maksvytis

– Taip. Bendravau su abiem, prašė mūsų pasirengimo planų. Kiek žinau, federacija derina draudimo sąlygas ir panašiai.

– Be jų, įspūdingą sezoną Eurolygoje žaidžia ir Donatas Motiejūnas. Turite planą, kaip išnaudoti visus vidurio puolėjus?

– Turiu. Kartais bus sudėtinga juos vienu metu sutalpinti aikštėje, iš kitos pusės, gerai turėti tokią prabangą, kuomet vieną gerą žaidėją keičia kitas. Svarbu, kad jie sveiki ir turi noro.

– Gal aiškėja ir Mato Buzelio situacija?

– Aiškiai sakoma, kad jis pasirengęs dalyvauti jau šiemet. Tik labai įdomu, kaip išsirutulios NBA naujokų birža. Jam prognozuoja aukštą šaukimą, o tokiais atvejais žaidėjus ne visada išleidžia klubas – matėme Victoro Wembanyamos, kuris pernai nepadėjo Prancūzijai, atvejį. Bet pats M. Buzelis savo agentui yra užsiminęs, jog norėtų dalyvauti Lietuvos rinktinės stovykloje iškart po naujokų biržos.

Matas Buzelis

– Ar renkantis galutinį dvyliktuką papildomų pliusų turės tie, kurie atstovavo rinktinei pernai?

– Na, visų pirma, rinktinėje turi žaisti geriausi. Jeigu du žaidėjai būtų visiškai panašaus pajėgumo – tada galbūt. Šiaip į pagrindinę stovyklą planuoju kviesti apie 15 krepšininkų. Dabartiniam sąraše pavardžių – per 20, todėl dar reikės atsirinkti, kažkaip sutrumpinti. Patys matote: didžiausia konkurencija – tarp vidurio puolėjų, taip pat lengvųjų krašto puolėjų. Priešinga situacija – įžaidėjo, sunkiojo krašto puolėjo pozicijose.

– Nenuogąstaujate dėl to, kaip atrodys Pirėjo „Olympiakos“ atsarginių suolą visą sezoną trinantis Ignas Brazdeikis?

– Prieš tai rungtyniaudamas NBA jis irgi turėjo panašų vaidmenį, užtat po sezono prisijungęs prie rinktinės dar labiau tryško noru pasirodyti. Tikiuosi, šiemet bus tas pats. Be to, galbūt toks sezonas leis išsigydyti visas traumas.

Ignas Brazdeikis

– I. Brazdeikis dabar užima „natūralizuoto“ žaidėjo vietą rinktinėje, bet jei jo nebūtų, ar pagalvotumėte apie pastiprinimą iš šalies?

– Aš asmeniškai? Mano nuomonė šiuo klausimu ne visai sutampa su Lietuvos krepšinio federacijos vadovų. Aš tai pagalvočiau, ypač turint tokį mylimą žaidėją kaip Keenanas Evansas. Bet čia yra mano nuomonė, o turėdami I. Brazdeikį, manau, iki to klausimo realybėje neprieisime.

Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

Birželio 10 d. – Libanas (Jonava)

Birželio 12 d. – Libanas (Kėdainiai)

Birželio 14 d. – Libanas (Panevėžys)

Birželio 23 d. – Slovėnija (Vilnius)

Birželio 25 d. – Slovėnija (Slovėnija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją