Birželį Kazio Maksvyčio auklėtiniai sužais net trejas draugiškas rungtynes su Libanu, kurios vyks Jonavoje, Kėdainiuose ir Panevėžyje.

Pagrindinėmis repeticijomis taps dvi akistatos su Slovėnija, laukiančios Vilniuje ir išvykoje.

Po birželio 25 d. rungtynių Slovėnijoje lietuviai pasuks tiesiai į San Chuaną, kuriame liepos 2-7 d. grumsis dėl vienintelio kelialapio į Paryžiaus olimpines žaidynes.

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) prieš atrankos turnyrą dar planavo viešnagę JAV ir kontrolinę akistatą su Arizonos universiteto komanda, kuriai praėjusiame NCAA sezone atstovavo Motiejus Krivas ir Paulius Murauskas.

„Deja, negavome NCAA leidimo, nors buvome jau suderinę šį klausimą su FIBA ir JAV krepšinio federacija, mums už tas rungtynes buvo pažadėta labai solidi suma. Dar buvo opcija žaisti Meksike su NBA G lygos komanda, bet nusprendėme, kad ten per daug rizikų“, – komentavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Į pirmą stovyklą Lietuvos rinktinė bursis birželio 3 d., tiesa, dar ne pagrindinės sudėties. Rungtynėse su Libanu bus išbandomi rezervinio sąrašo žaidėjai.

„Tikslas – surinkti tuos krepšininkus, kurie yra arti rinktinės slenksčio, jaunus žaidėjus, pačiam juos pačiupinėti. Pernai iš rezervinės rinktinės net du krepšininkai – Deividas Sirvydis ir Gabrielius Maldūnas – vyko į pasaulio čempionatą, tad projektas pasiteisino.

O pagrindinės rinktinės darbai startuos birželio 16 d. Palangoje. Kaip matome, laikas mus spaus, nors Lietuvos krepšinio lyga ir padarė kažkiek nuolaidų, šiek tiek sutrumpino savo čempionatą. Tikiuosi, kad bent žaidžiantys Lietuvoje turės mažiausiai savaitę poilsio prieš rinktinės stovyklą“, – komentavo rinktinės strategas Kazys Maksvytis, kuris kandidatų sąrašą planuoja pristatyti kitą mėnesį.

Sėkmės Puerto Rike atveju, prieš olimpines žaidynes dar būtų planuojamas draugiškas susitikimas su Ispanijos rinktine Kaune.

Atrankos turnyrą lietuviai pradės vienoje grupėje su Meksika ir Dramblio Kaulo Krantu. Kitoje grupėje su šeimininkais žais Italija ir Bahreinas.

Vyrų krepšinio turnyras Paryžiuje vyks liepos 27 d. – rugpjūčio 10 d.

Lietuvos rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštis:

Birželio 10 d. – Libanas (Jonava)

Birželio 12 d. – Libanas (Kėdainiai)

Birželio 14 d. – Libanas (Panevėžys)

Birželio 23 d. – Slovėnija (Vilnius)

Birželio 25 d. – Slovėnija (Slovėnija)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)