Kol kas toliausiai, kiek centrui iš Utenos pavyko nusibrauti, yra Rytų konferencijos finalas, pasiektas 2016-aisiais. Tuomet šešių mačų serijoje 2:4 buvo nusileista būsimiems čempionams Klivlando „Cavaliers“, kuriuos tempė LeBronas Jamesas, Kyrie Irvingas ir Kevinas Love'as.

Apskritai Jonas žaidė jau 54-is atkrintamųjų mačus. Jo pergalių ir pralaimėjimų balansas svarbiausioje sezono stadijoje yra neigiamas – 20-34. Jį gerokai pablogino tie patys „Kavalieriai“, kurie tiek kitais, tiek dar kitais metais nušlavė Toronto „Raptors“ sau iš kelio sausu rezultatu 4:0.

Nelengva pagerinti šį rodiklį bus ir šiemet – J. Valančiūno ir Naujojo Orleano „Pelicans“ laukia pajėgiausia Vakarų konferencijos komanda Oklahomos Sičio „Thunder“, kuri reguliariajame sezone sugebėjo aplenkti net ir čempionų titulą ginančius Denverio „Nuggets“.

Maža to, „Pelikanai“ gal net ir visos serijos metu turės verstis be traumą patyrusio savo puolimo lyderio Ziono Williamsono (vid. 22,9 tšk.), iškritusio mažiausiai dviem savaitėms, o „Thunder“ priklausys ir namų aikštės, kurioje jie itin sunkiai įveikiami (33-8), pranašumas.

Tiesa, Luizianos valstijos atstovai prieš porą sezonų irgi buvo labai panašioje situacijoje, kai laimėjo įkrintamąsias ir pirmajame rate susitiko su Vakaruose triumfavusiais Finikso „Suns“. Tada serija, kurioje taip pat nedalyvavo Z. Williamsonas, klostėsi pakankamai atkakliai, o ryškūs jos favoritai laimėjo tik 4:2.

Valančiūnas serijoje bus kertinis faktorius?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)