Papildė žaismingos iliustracijos

Ši muzikinė knygelė – jau antroji, gimusi iš „Džimbos“ muzikinės studijos ir leidyklos „Alma littera“ draugystės.

„Pirmoji, „Gražiausios Džimbos dainelės vaikams“, labai patiko mažiesiems skaitytojams ir klausytojams. Tad tęsiant gražią draugystę nutarėme atgaivinti daugeliui mamų, vaikų ir net tėvelių pažįstamą dainą „Aš širdyje labai myliu savo mamą“, bet nutarėme, kad reikia ir tėčius įtraukti“, – pasakojo A. Borisevičius.

Jis kartu su žmona Agne, „Džimbos“ studijos vadove, viliasi, kad vaikams patiks ši smagi knygelė, kurią labai praturtino dailininko Aliago Mirguseinov iliustracijos.

Aš širdyje labai myliu mamą ir tėtį

„Kai jas pamačiau, iškart pagalvojau – tiesiai į dešimtuką. Mes su Agne labai tikimės, kad vaikai taip pat priims ir džiaugsis“, – kalbėjo A. Borisevičius.

Vaikai – atviriausi muzikos vertintojai

A. Borisevičius su žmona Agne kaip kūrybinis tandemas kartu dirba jau daugiau nei du dešimtmečius.

„Agnės talentas yra dirbti su vaikais, ji žino jų poreikius, ji perskaito netgi mintis, kas vaikams įdomu, kas jiems patiktų, kokias daineles jie dainuotų“, – pasakojo laidos svečias.

Jis tikino, kad per tiek metų darbo su vaikais, jie, jau praėję šį kelią, gali nuspėti, kokių reakcijų iš vaikų gali tikėtis.

„Aš naudoju vieną tokį labai paprastą triuką – ne savo išrastą, kažkur perskaičiau, kaip roko žvaigždės užsienyje suprasdavo, kaip atpažinti, ar daina bus populiari, galbūt net potencialus hitas ar panašiai. Ką jie darydavo, tai duodavo tas dainas klausyti vaikams, net darželiuose – kai vaikai pradeda linguoti, pradeda kartoti tas melodijas, tu supranti, kad ji gali būti populiari“, – pasakojo A. Borisevičius ir pridūrė, kad kiekvienas kūrėjas vis tiek visada nori kurti auditorijai.

„Taip metai iš metų dirbant tas natūralumas gaunasi, tu jau žinai, ką maždaug daryti vaikams, kas gali būti populiaru. Ne visada pavyksta, yra dainelių, kurias kartais taip sudėtingai kuriu – ta pati „Širdyje labai myliu savo mamą“, ne visada visi ją sudainuoja, jei kalbėti apie mažesnio amžiaus vaikus. Taip tada gimsta kitos dainelės, paprastesnės, su įsimintinais žodžiais – čia dirba visa komanda“, – užkulisius atskleidė jis.

Knygelėse – nuo gyvūnėlių iki žmonių

A. Borisevičius sakė, kad jis yra iš tų, kurie pirma turi turėti tekstą, o tuomet jau gali imtis ir muzikos kūrimo. Bet kartais ji gali gimti vos per kelias minutes, kartais – tenka dirbti labai ilgai, ir čia nėra jokių stebuklingų receptų.

„Su šia knygele mes mažai laiko turėjome, kada sėdėti – kartais menininkams reikia termino, nors jį vis nustūminėjome, nes daug kitų veiklų turime“, – šypsojosi jis.

Visgi, pavyko, kaip norėta, šią knygelę suspėti paruošti dar prieš Mamos dieną, o „Džimbos“ studijos vaikai spėjo ją įdainuoti.

Lygindamas šią knygelę su ankstesne, A. Borisevičius sako, kad muzikine prasme tai – panašu, nes kūrėjai visgi yra tie patys, bet didžiausias skirtumas tai, kad pirmojoje knygelėje buvo daugiausiai dainelių apie įvairius žvėrelius, katinėlius, varlytes, o naujoje – dainelės apie žmones, apie mamą ir tėtį, galbūt vaikai atpažins ir kokią savo kambario detalę.

O ateityje, neslepia, turbūt bus ir daugiau dainų.

„Esame dainų daug sukaupę, ir naujas kuriame, bet žiūrėsime, kaip bus. Visada, kol yra kūrybinių minčių, reikia eiti į priekį, o kai norėsis ilsėtis, bus galima žiūrėti į nuveiktus darbus“, – kalbėjo jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją