Kiekvienas miestas turi savo ypatingą teatrą, suburiantį gerus draugus. O dar jis turi savo Merą, kuris viskam vadovauja. Aktoriaus Martyno Kavaliausko personažas šįkart vadovauja teatro draugų susibūrimui, kuriame mažieji iš arti pamato teatro orkestrinėje gyvenančius fleitą Pauveliną, obojų Praną, klarnetą Bufė Kramponą Ležaną, valtorną Stasę ir fagotą Princą Vincą.

Kiekvienas iš jų, kaip ir mes visi, dar turi pulkelį savo giminaičių arba tiesiog kaimynų, su kuriais irgi nekantrauja jus supažindinti. Tad draugų susitikimas teatre primena šaunią giminės šventę!

O geroje šventėje visada skamba gera muzika. LNOBT pučiamųjų kvinteto muzikantai – fleitininkė Karolina Daukšienė, obojininkas Linas Šalna, klarnetininkas Vilius Kalvėnas, valtornininkas Vytenis Matutis ir fagotininkas Darius Stoskeliūnas – mažiesiems ir jų tėveliams atlieka Deneso Agay „Penkis lengvus šokius“, Sabino Pautzos „Žaidimus II“, Ioanu Dobrinescu aranžuotą Amilcare’s Ponchielli „Valandų šokį“, György Ligeti „Šešias bagateles“ ir Jacques’o Ibert’o „Tris trumpas pjeses“.

Draugų susitikimo teatre iniciatoriai – patys pučiamųjų kvinteto muzikantai ir jiems padedanti režisierė Jūratė Sodytė. „Vykdama į teatro gastroles, ne kartą stebėjau, kaip orkestrantai brangina savo muzikos instrumentus: jie geriau patys autobuse pastovės, kad tik instrumentas važiuotų saugiai. Nes muzikantui jis – kaip dar vienas šeimos narys arba pats geriausias draugas. Tai ir pašnibždėjo interaktyvaus pasakojimo idėją“, – pasakoja režisierė.

Kartu su scenografe Kristina Kasparavičiene ir kostiumų dailininku Roku Aidukoniu sukurtas edukacinis pasirodymas ateityje galės keliauti po mažesnius Lietuvos miestelius. Beje, kostiumų ir skrybėlių spalvos koncerte turi savo reikšmę: kuo aukštesnis muzikos instrumento tembras – tuo minkštesnė jam priskirta spalva. Tai padeda vaikams įsiminti pučiamuosius instrumentus, apie kuriuos dar daugiau galima sužinoti spalvingoje koncerto programėlėje.

Kuo draugų susitikimas baigsis? Tikėkimės, laimingai: visi pasimojuosime ir pasižadėsime susitikti dar ne kartą. Tuo labiau, kad progų tam tikrai bus: be „Teatras suburia draugus“ koncertų, pačių mažiausiųjų gegužės 14, 21 ir 22 dienomis laukia „Muzika mažoms ausytėms“, o jau apie mokyklą pagalvojančiųjų – opera „Zuikis puikis“, rodoma balandžio 28, gegužės 12 ir 19 dienomis.