„iPhone 6“ savikainą vertino tyrimų bendrovės IHS darbuotojai. Jų paskaičiavimais, brangiausias įrangos komponentas yra liečiamasis ekranas su apsauginiu „LG Dipslay“ ir „Jan Display“ stiklu; „iPhone“ gamyboje jis kainuoja 45 dolerius, „iPhone Plus“ - 52 dolerius.

Procesorius „Apple A8“ kainuoja apie 20 dolerių, arba trim doleriais brangiau nei A7 modelio, kuris naudojamas „iPhone 5S“ gamyboje. Šiuos mikroprocesorius gamina Taivano bendrovė „Taiwan Semiconductor Manufacturing Co.“ (TSMC) Taipėjuje, iš kur tiekiama 60 proc. mikrolustų „Apple“ korporacijai. TSMC yra viena iš nedaugelio pasaulio bendrovių, sugebančių pagaminti procesorius taikant 20 nanometrų technologinį procesą.

Be to, naujuosiuose „Apple“ išmaniuosiuose telefonuose bus įrengti mikrolustai, kurie bus atsakingi už „ApplePay“ funkciją, todėl telefonų savikaina padidėja dar 22 doleriais.

Kameros modulis įvertintas 17-18 dolerių, akumuliatorius - 3,5 dolerio „iPhone 6“ gamyboje, ir 6 doleriais - „iPhone 6 Plus“ gamyboje. Išlaidos surinkimui ir testavimui kainą padidina 11 dolerių.

Galiausiai „Apple“ vieno „iPhone“ gamybai išleidžia nuo 200 iki 247 dolerių.

Oficialiajame „Apple“ parduotuvėje modelį „iPhone 6“, sudarant dvejų metų sutartį, galima įsigyti už 199 dolerius, modelį „iPhone 6 Plus“ - už 299 dolerius. Nesudarant sutarties, telefono „iPhone 6“ kaina svyruoja nuo 649 iki 849 dolerių, atsižvelgiant į atmintį, o išmaniojo „iPhone 6 Plus“ - nuo 749 iki 949 dolerių.

JAV korporacija „Apple“ rugsėjo 9 dieną pristatė du modelius „iPhone 6“ ir „iPhone 6 Plus“ su atitinkamai 4,7 ir 5,5 colio įstrižainės ekranais.

Šaltinis
Temos
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (95)