Mauntrato valstybinė mokykla nusprendė šiais mokslo metais vietoje popierinių vadovėlių nupirkti planšetinių kompiuterių „HP ElitePad“ su „Microsoft“ operacine sistema „Windows 8“. Kiekvieno tokio įrenginio kaina mokyklai prilygo beveik 1900 litų. Tačiau vėliau prasidėjo tikras košmaras.

Mokiniai skundėsi, jog planšetiniai kompiuteriai neįsijungia, netikėtai „užmiega“, tuo tarpu planšetinių kompiuterių pagrindinės plokštės staiga pradėjo gesti.

Mokyklos direktorius tėvams parašė laišką, kuriame buvo kalbama, jog „HP ElitePad“ tapo „tikra stichine nelaime“, o mokyklai neliko nieko kito, kaip tik grįžti prie popierinių vadovėlių.

Šiuo metu kompanijos HP ekspertai bando išsiaiškinti problemos priežastis, tačiau kol kas neaišku, kada planšetiniai kompiuteriai vėl galėtų užimti savo vietą švietimo sistemoje.

Mokykla apie 18 mėnesių ieškojo įrenginio, kuri idealiai tiktų mokiniams: su tekstų rengykle, pakankamu kiekiu atminties ir t.t. Ir kol sprendimai su „Windows 8“ kenčia nuo panašių problemų, didžioji dalis švietimo įstaigų renkasi „Apple iPad“: planšetinio kompiuterio rinkos dalis šiame segmente sudaro apie 94 procentus.