Lietuvos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos darbuotojai skelbia, kad Lietuvos visuomenė pasiruošusi įdarbinti žmones su negalia. Lietuvoje veikia „Pirmo blyno“ restoranas, kuriame padavėjais ir virtuvės padėjėjais dirba žmonės su negalia. Salotų baro „Mano guru“ lankytojus aptarnauja reabilitaciją baigę narkomanai. „Rimi“ prekybos centro kasose dirba kurčnebyliai.

Apie žmonių su demencija įdarbinimą pas mus niekas neprasižioja. Koks ten įdarbinimas, jei nesusitvarkome su pirminiais poreikiais. Mes nežinome, ką daryti, kaip apsidrausti, kad ligoninių personalas sergančiųjų Alzheimeriu nerištų prie lovų, neslopintų medikamentais...

Pasak 2022 metų STRiDE (Strengthening resposes to dementia in developing countries) apklausas, apie 84 procentai žmonių su demencija patiria diskriminavimą ir gėdysi savo ligos. Žmonės su demencija jaučiasi nematomi – aplinkiniai juos ignoruoja, nes vyrauja požiūris, kad jie nieko neprisimena, nieko nesupranta ir jiems padėti neįmanoma.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)