Mokslininkai konstatuoja: moterys, gyvenančios geresnėmis sąlygomis, pačios nori, kad jų mažyliai pasaulį išvystų po Cezario pjūvio, o moterys, kurių gyvenimo sąlygos sudėtingesnės, mieliau gimdo natūraliu būdu.

Medicininių tyrimų tarybos/Socialinių ir visuomenės sveikatos mokslų (MRC/CSO SPHSU) padalinio ekspertai analizavo gimdyvių socialinę padėtį ir kiek vargo gyvenime jiems teko patirti.

Surinkta informacija buvo sulyginta su moterų ligos istorijomis ir duomenimis apie gimdymą, gautais iš gimdymo namų. Mokslininkus labiausiai domino nėštumo laikotarpio ir gimdymo smulkmenos.

Pasakoja mokslininkė Ruth Dundas: „Prieš 30 metų situacija buvo priešingai nei šiandien. Cezario pjūviai dažniausiai buvo atliekami skurdžiai gyvenančioms moterims ir būsimosioms motinoms iš žemesnio socialinio sluoksnio. Po 10 metų statistika pasikeitė, tačiau iš žemesnio socialinio sluoksnio atėjusioms moterims komplikacijų metu Cezario pjūvis buvo atliekamas dažniau. Kalbant apie Cezario pjūvį savo noru, tai skirtumo tarp tokių moterų ir aukštesnį socialinę statusą turinčių gimdyvių nebuvo. 1999-2000 metais išryškėjo tendencija, kad Cezario pjūvio savo noru prašo turtingesnės ir išsilavinusios moterys, o sunkiai gyvenančios renkasi natūralų gimdymą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)