„Monolitiniai klojiniai buvo išmontuojami 512 korpuse. Vienas skydas kažkaip atsipalaidavo ir krisdamas į pirmą aukštą užmušė tuo metu atsitiktinai pro šalį ėjusį 513 korpuso darbininką“, - DELFI sakė Valstybinės darbo inspekcijos nelaimingų atsitikimų analizės skyriaus vedėjas Paladijus Ragozinas.

Pasak liudininkų, iš po luito darbininkas ištrauktas greitai, tačiau jau be gyvybės ženklų.

Darbo inspekcijos specialistas neabejojo, kad išmontuojant klojinius buvo nepakankamai paisoma saugumo reikalavimų. Tai pirmas nelaimingas atsitikimas šiemet, kai darbo vietoje statybininką mirtinai sužaloja iš aukšto krintantis daiktas.

„Jei paaiškės, kad nelaimės metu darbininkas buvo blaivus, žuvusiojo šeimai SODRA išmokės pašalpą. Dėl moralinės žalos netekus maitintojo atlyginimo darbininko artimieji galės kreiptis ir į teismą“, - sakė P.Ragozinas.

Pasitvirtinus įtarimams, jog bendrovėje „Taueris“ buvo pažeisti darbo saugos reikalavimai, statybinė organizacija trejus metus mokės didesnes SODRA įmokas.

Nuo metų pradžios Valstybinė darbo inspekcija gavo pranešimus apie 23 mirtinus ir 53 sunkius sužalojimus statybose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją