Praeiviai policijai pranešė apie keturis neblaivius asmenis, – vyrus iš Ukrainos, Lietuvos ir Moldovos ir moterį iš Rusijos, – kurie gramdė „Fontana della Barcaccia“ („Senojo laivo fontanas“) popiežiaus emblemą.

Pietro Bernini ir jo sūnaus Giano Lorenzo 17 amžiuje sukurto fontano forma primena pusiau nuskendusį laivą, iš kurio teka vanduo.

Legenda teigia, kad popiežius Urbanas VIII įsakė jį pastatyti kaip atminimą laivui, kurį 1598 metais čia atplukdė patvinusi Tiberio upė.

Fontano, kuris, kaip ir kiti senoviniai Romos monumentai, yra paveiktas erozijos ir laiko, įbrėžimas vos įžvelgiamas, tačiau tai gali vėl pagyvinti kalbas, kaip būtų galima išsaugoti Italijos architektūrinį paveldą.

„Viskas, ką galima padaryti – apriboti priėjimą prie tokių vietų, tačiau būtų labai gaila, jei taip įvyktų“, - teigė pro fontaną ėjęs turistas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją