Po nelaimės aukščiausi Skuodo rajono policijos komisariato pareigūnai aplankė avarijoje žuvusių trijų dešimtmečių berniukų tėvus ir atsiprašė už pareigūno elgesį. Tačiau šeimų tai nepaguodė. Liudininkų teigimu, atsiprašyti atėjusius pareigūnus skausmo palaužti artimieji puolė kumščiais.

Laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Vytautas Navickas ketvirtadienį nuo pareigų laikinai nušalino Skuodo policijos komisariato vadovą Algimantą Šideikį.

Trijų avarijoje žuvusių Aleksandrijos kaimo dešimtmečių moksleivių tėvai negalėjo atsigauti nuo patirto šoko.

"Po tokio įvykio sunku ištarti žodį, jų apskritai nelieka susitikus su žuvusių vaikų tėvais. Tėvai buvo sukrėsti, reagavo skaudžiai. Itin arši buvo kitų žmonių reakcija. Po pareigūno padarytos avarijos jie apie policiją išsakė viską, ką jautė", - sakė A.Liaučys.

27-erių avarijos kaltininko tėvai padengs visas laidotuvių išlaidas.

Skuodo gyventojai vakar "15min" pripažino, jog miestas visą dieną buvo lyg paralyžiuotas - įstaigos veikė, tačiau žmonių lūpose buvo tik siaubingos nelaimės detalės. Įtariamasis policijai prisistatė vakar ryte. Jį atvedė vyresnysis brolis. Savo kaltės pareigūnas neneigė.

"Vyksta tyrimas, jo detalių negaliu atskleisti. Galiu pasakyti tik tiek, kad savo kaltės jis neneigė, jam pareikšti įtarimai", - sakė ikiteisminį tyrimą atliekančios Skuodo rajono apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Valdemaras Vaitekūnas.

Vakar įtariamasis pareigūnas buvo apklausiamas, jam gresia laisvės atėmimas iki 8 metų. Bus sunku išsiaiškinti, ar pareigūnas buvo blaivus, kadangi jo kraujas buvo paimtas praėjus daugiau nei pusei paros po avarijos.

Prokurorai taip pat apklausė kartu su juo važiavusį keleivį, tačiau po apklausos paleido.

"Keleiviui jokie įtarimai nepareikšti, kadangi aišku, kas vairavo automobilį. Už padėjimą pabėgti iš įvykio vietos Baudžiamajame kodekse bausmė nenumatyta, nors gal taip ir buvo. Galbūt bus galima bausti už tai, kad paliko mirštančius žmones, tačiau apie tai galvosime vėliau", - sakė V.Vaitekūnas.

Šiurpi avarija įvyko trečiadienį, apie 14 valandą. Pirminiais duomenimis, kaime lenktyniavo BMW ir "Audi" automobiliai.

Didžiuliu greičiu važiavęs BMW partrenkė tris iš mokyklos ėjusius vaikus ir sustojo atsitrenkęs į stulpą. Du mažamečiai žuvo vietoje, trečiasis mirė ligoninėje. Iškart po jos pareigūnas pabėgo palikęs automobilį. Įtariama, kad pasprukti jam padėjo kitu automobiliu važiavęs draugas.