Tokią pat baudą Vilniaus rinktinės Nelegalios migracijos prevencijos ir kontrolės skyriaus pareigūnai vakar skyrė ir 39-erių metų Lietuvos pilietei. Pasieniečiai išsiaiškino, kad moteris suteikė gyvenamąjį plotą 34-erių metų Armėnijos pilietei, kuri nuo 2006-ųjų daugiau kaip dvejus metus Lietuvoje gyveno neteisėtai. Jos vizos galiojimo laikas jau buvo pasibaigęs.

Pastaruoju metu prieš nelegalią migraciją kovojančių pasieniečių padalinių pareigūnai Lietuvos piliečiams už analogiškus nusižengimus jau yra skyrę nemažai baudų.

Administracinių teisės pažeidimų kodekse numatyta, kad gyvenamojo ploto suteikimas užsieniečiams, neturintiems paso ar jį atitinkančio dokumento, kelionės dokumento, jei būtina - Lietuvos vizos, leidimo laikinai apsigyventi ar leidimo nuolat gyventi Lietuvoje užtraukia baudą nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų.

Nuo šių metų pradžios VSAT vykdo naują funkciją - nelegalios migracijos kontrolę. VSAT Štabe buvo įsteigta ir sėkmingai veikia Nelegalios migracijos ir kontrolės valdyba, kurioje dirbantys pareigūnai organizuoja veiklą užsieniečių kontrolės bei nelegalios migracijos prevencijos srityse.

VSAT rinktinėse veikia šios valdybos skyriai, kurių pareigūnai pagal savo kompetenciją šiemet jau išaiškino daug įvairių pažeidimų. Prieš nelegalią migraciją kovojantys pasieniečiai nuolat rengia priemones, kurių tikslas – išaiškinti, ar užsieniečiai teisėtai yra Lietuvoje.

Nelegalią migraciją užkardančių pareigūnų teigimu, nemalonumų turės ir įmonės, kurios pažeisdamos galiojančią tvarką į darbą priima užsieniečius, neturinčius leidimų dirbti Lietuvoje ar neteisėtai joje esančius.

Nelegalios migracijos prevenciją ir kontrolę organizuojantys ir vykdantys pasieniečiai informacijos apie neteisėtai šalyje esančius užsieniečius laukia nemokamu anoniminiu VSAT pasitikėjimo telefonu (8 800) 10112.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją