Dėl neteisėto buvimo Lietuvoje gruzinui pradėta administracinė teisena. Užsieniečiui skirta 250 litų bauda ir jis įpareigotas išvykti iš šalies.

Tą pačią dieną VSAT pareigūnai sulaikė ir 55 metų gruzinę, norėjusią tuo pačiu reisu išvykti į Tbilisį.

Dokumentų kontrolės metu paaiškėjo, kad moters pase įklijuotos Šengeno vizos, kurią išdavusi Vokietija, galiojimo laikas baigėsi prieš 40 dienų.Užsienietė privalėjo išvykti iš Šengeno erdvės iki vizoje nurodyto laiko, tačiau to nepadarė.

Pradėta administracinė teisena dėl neteisėto buvimo Lietuvoje. Moteris įspėta administracine tvarka ir įpareigota išvykti iš šalies.

Tai ketvirtasis atvejis per pastaruosius du mėnesiu, kai kurioje nors Šengeno šalyje užsibuvę gruzinai, į savo tėvynę vyksta per Vilniaus oro uostą ir čia yra sulaikomi.

VSAT pareigūnų manymu, paprastai tokie piliečiai dirba užsienio šalyse, laiku nesusitvarko reikiamų dokumentų, todėl jų buvimas tampa nelegaliu.

Keliaujančiųjų Šengeno erdvės vidaus reisais dokumentai netikrinami, tad gruzinai netrukdomai išvyksta iš šalies, kurioje nelegaliai gyveno, tačiau įkliūna Vilniaus oro uoste beišvykstantys iš Šengeno zonos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją