Penktadienį apie 21 val. 20 min. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Vilniaus rinktinės Kauno oro uosto užkardos pasieniečiai gavo informacijos, kad iš Londono į Kauną atskrendančiame lėktuve vyksta muštynės ir kad jame yra sužeistas keleivis. Įgula prašė pareigūnų pagalbos.

Apie 21.45 val. lėktuvui nusileidus Kaune į jį iškart įlipo pasieniečių grupė, prie trapo liko budėti VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi.

Vos įėję į lėktuvą VSAT pareigūnai pamatė prie išėjimo stovintį neblaivų vyrą. Įgulos nariai nurodė, kad tai – incidento kaltininkas.

Pasieniečių sulaikomas vyriškis pradėjo priešintis, necenzūriniais žodžiais ėmė plūsti VSAT pareigūnus. Kauno oro uosto pasieniečiams teko prieš jį panaudoti kovinius veiksmus ir surakinti antrankiais. Chuliganas aprimo tik tuomet, kai išvedamas iš lėktuvo pamatė tarnybinį pasieniečių šunį.

Lėktuvo įgula informavo VSAT pareigūnus, kad nuo triukšmavusio keleivio nukentėjusiam asmeniui buvo suteikta pagalba dar skrydžio metu, todėl Kaune į įvykio vietą atvykusių medikų pagalbos neprireikė.

Kauno oro uoste pasieniečių tarnybinėse patalpose išsamiai apklausti sulaikytojo nepavyko, nes jis buvo girtas. Vyrui nustatytas 2,1 promilės neblaivumas.

Sulaikytasis turėjo nemažą sumą grynųjų pinigų, dėl kurių nerimavo, esą pareigūnai juos gali atimti.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad šis keleivis yra Lietuvos pilietis be nuolatinės gyvenamosios vietos.

VSAT pareigūnai sulaikytąjį perdavė Kauno rajono policijai, kuri toliau tirs šį įvykį.

Kaip informuoja VSAT, pasieniečiams ne pirmą kartą tenka tramdyti į šalies oro uostus atskridusiuose lėktuvuose triukšmaujančius asmenis.

Lėktuvų įgulos oro uostuose dirbančių VSAT pareigūnų pagalbos dažniausiai prašo, kai orlaiviuose netinkamai elgiasi neblaivūs asmenys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją