„Rytoj jūs apie mane išgirsite, įsidėmėkite miesto pavadinimą – Vinendenas“, - rašė užpuolikas savo pokalbių partneriui, ir savo žinutę išsiuntė su šypsenėle.

Policijos atstovas spaudai Michaelis Hindereris ketvirtadienį sakė, kad nusikaltimo motyvas susijęs su internetu. „Realinės mokyklos mokinio kompiuteryje buvo rasta kompiuterinio žaidimo, panašaus į „Counter Strike“ versija, kurioje vienoje scenoje matoma, kaip užpuolikas nušauna 16 žmonių ir sužeidžia dar 9“, - heute.de sakė Michaelis Hindereris.

Waiblingeno policijos komisaras Ralfas Michelfelderis heute.de sakė, kad ištyrus užpuoliko aplinką aiškėja nusikaltimo motyvas, apie kurį policija dar nenorinti konkrečiai kalbėti. Kol kas žinoma tiek, kad septyniolikmečio kompiuteryje rasta daugiau kompiuterinių žaidimų, kurie galėjo būti susiję su nusikaltimo motyvu, rašoma heute.de.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje taip pat kalbėta apie T.Kretschmerio aplinką. Septyniolikmetį pažinoję apibūdino vaikiną kaip einantį iš proto dėl ginklų. Anot policijos spaudos atstovo, Timas norėjo atkeršyti savo buvusiems bendramoksliams, nes mokykloje jautėsi buvęs pajuokų objektu, moksleiviai iš jo tyčiojosi, o mokytojai – ignoravo.

Mišiose dalyvavusios dvylikametės, pažinojusios T.Kretschmerį, liudijimu, vaikinas prieš tris savaites parodė jai laišką, kurį rašė savo tėvams. „Jame Timas skundėsi, kad kenčia ir kad daugiau nebegali“, - heute.de pasakojo moksleivė.

Taip pat ketvirtadienį paaiškėjo, kad vaikinas lankėsi pas psichiatrą, tačiau daugiau informacijos apie tai neskelbiama.

T.Kretschmerio tėvai po nusikaltimo paliko miestą. Policijos komisaras Ralfas Michelfelderis patvirtino, kad tėvai gali būti apkaltinti dėl neatsakingo ginklų laikymo, bet kol kas neaišku, ar abiems, o gal tik užpuoliko tėvui bus iškelti kaltinimai, rašoma heute.de.

Policija taip pat praneša, kad nusikaltimo vietoje buvo rasta nepanaudotos amunicijos, kurią, kaip teigiama, nusikaltimo metu pametė užpuolikas.

„Tai reiškia, kad Timas buvo suplanavęs žymiai daugiau. Mokykloje jo veiksmai buvo konkrečiai suplanuoti, ir Timas tiksliai laikėsi savo plano, tačiau neaišku, kodėl pabėgęs iš mokyklos visai pametė galvą ir nebekontroliavo situacijos“, - heute.de sakė Wiesbadeno Kriminologijos centro vadovas Rudolfas Eggas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją