Pirmadienį ryte policija apie šį įvykį neteikė beveik jokios informacijos. Šiek tiek papasakojo Kaišiadorių rajono apylinkės vyriausiasis prokuroras Darius Valkavičius.

Konfliktas tarp dviračiu važiavusio A. V. ir septynių žmonių kompanijos įvyko kelyje. Kompanija buvo su automobiliu, tačiau prokuroras nepatikslino ar ta mašina ir važiavo septyniese. Palomenės seniūnijos, kuriai priklauso Pašulių kaimas, seniūnas Alvydas Kazlauskas DELFI patvirtino, kad tai buvo vietos jaunimas, o A. V. gretimame Kieliškių kaime turi sodybą, kur atvažiuoja pailsėti.

Prokuroras nei paneigė, nei patvirtino, kad konfliktas kilo nepasidalinus kelio. Seniūnas irgi sakė dar tiksliai nežinąs incidento aplinkybių, tačiau spėjo: „Gal kelias per siauras buvo?“.

Atsidūręs vienas prieš septynis A. V. panaudojo legalų, savigynai įsigytą kovinį 9 mm kalibro pistoletą „Viking“: vyriškis iššovė įspėjamąjį šūvį į orą, o paskui – į M. P. Vaikinas mirė vietoje.

Nustatyta, kad A. V. buvo išgėręs – 1,16 promilės. Jis uždarytas į areštinę. Pasak apylinkės vyriausiojo prokuroro, aiškinamasi ar tai buvo savigyna, ar nebuvo peržengtos būtinosios ginties ribos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)