Bandė įbrukti suklastotą šimtinę

Po 15 valandos į Chemikų gatvės daugiabučiame name įsikūrusią nedidelę parduotuvėlę užėjo du jauni vyrai. Jie išsirinko pilną pirkinių maišelį. Atėjus laikui atsiskaityti, vienas iš jų padavė pardavėjai suvyniotą šimto eurų kupiūrą.

Išvyniojusi pinigus moteris suprato, kad jie netikri – padirbti.

Parduotuvėje įvyko konfliktas – jaunuoliai mėgino išsinešti prekes, ginčijosi su pardavėja, tačiau ši išplėšė jiems pirkinių maišelį iš rankų ir nedelsdama paskambino Bendrajam pagalbos centrui. Kol moteris kalbėjo telefonu, įtariamieji pasišalino.

Įtariamuosius sulaikė operatyviai

Į įvykio vietą išskubėjo policijos pareigūnai. Jiems labai padėjo tai, kad pardavėja įsiminė jaunuolių veidus, aprangą, nupasakojo išties daug detalių, nurodė, kuria kryptimi įtariamieji pasišalino.

Pareigūnai tame pačiame rajone netrukus pastebėjo įtartinų jaunuolių grupelę. Du jauni vyrai atitiko pardavėjos nurodytus požymius, todėl buvo sulaikyti. Atvežus įtariamuosius prie parduotuvės, pardavėja juos atpažino.

Panašu, kad jauni vyrai kaip reikiant prisivirė košės. Jiems teks atsakyti ne tik už bandymą realizuoti suklastotus pinigus, bet ir už pasikėsinimą pavogti prekes.

Du jauni vyrai žinomi tiek parduotuvės pardavėjai, tiek policijai. Jie yra devyniolikamečiai Kėdainių gyventojai.