Bagažinėje – du buteliai pilstuko

Balandžio 26-tosios popietę Lietuvos kelių policijos tarnybos Kontrolės skyrius gavo informaciją, kad tarnybiniu policijos automobiliu „VW Passat“ (valst. Nr. DHS 076) vežamas alkoholis.

Apie 18 val. iš Vilniaus atvykę pareigūnai Prienuose, Vytauto gatvėje, sustabdė tarnybinį „VW Passat“, kuriuo tuo metu patruliavo Kauno apskrities VPK Magistralinių kelių policijos pareigūnai Rimvydas Kiškis ir Edvardas Bankietas.

Vilniaus pareigūnai tiksliai žinojo kur ir ko ieškoti - iškart paprašyta atidaryti automobilio bagažinę, kur po atsarginiu ratu rasti du – 1 l ir 1,5 l talpos buteliai, kuriuose buvo skystis, skleidęs alkoholio kvapą.

Pareigūnai kategoriškai paneigė žinoję, kad automobilio bagažinėje yra alkoholio. R. Kiškis ir E. Bankietas paprašė nuo butelių nuimti pirštų atspaudus, kad būtų įrodyta, jog butelių pareigūnai nelietė.

Taip pat buvo peržiūrėtas policijos automobilių stovėjimo aikštelės esančios Kaune, Chemijos prospekte, vaizdo kamerų įrašas.

Įrašas buvo šokiruojantis. Užfiksuota, kaip antradienį, dar prieš darbo dienos pradžią, apie 6 val., pareigūnas Arnoldas Jurašius į tarnybinio automobilio „VW Passat“ bagažinę deda krepšį.

Kauno kelių policija: išvadas daryti anksti

Kauno kelių policijos vadovas Alfonsas Tarasevičius DELFI pripažino žinantis apie susidariusią situaciją, tačiau plačiau komentuoti ją atsisakė.

„Nežinau, dabar tyrimas vyksta ir kažką pasakyti anksti. Ar ką nors žinau apie šį įvykį? Kažką žinau, bet pirmiausia reikia viską „sukramtyti“, o dabar... Šakėmis ant vandens parašyta. Koks A. Jurašiaus vaidmuo šioje istorijoje? Nežinau daugiau nieko“, - nekalbus buvo A. Tarasevičius.

A. Tarasevičius siūlė kreiptis į Kauno apskrities VPK Magistralinių kelių priežiūros būrio vadą Virginijų Bakaną.

Pastarasis buvo kiek kalbesnis.

V. Bakanas patvirtino, kad patrulių R. Kiškio ir E. Bankieto tarnybiniame automobilyje buvo rasta, kaip spėjama, pilstukas ir dėl to atliekamas tarnybinis patikrinimas. Tačiau V. Bakanas siūlė palaukti oficialių ekspertų išvadų.

Taip pat Magistralinių kelių priežiūros būrio vadas patvirtino, kad vaizdo kamerų įrašuose matomas A. Jurašiaus veidas, tačiau ką tiksliai jis įdeda į bagažinę – ne.

„Rimvydas Kiškis ir Edvardas Bankietas patys paprašė nuo butelių nuimti pirštų atspaudus. Ar taip elgtųsi pareigūnai, jei jie būtų kalti? Kol kas anksti komentuoti, ar tikrai butelius į bagažinę galėjo įdėti A. Jurašius. Matosi, kad jis kažką neša, bet ką tiksliai – nėra aišku. Tai paaiškės gavus ekspertų išvadas – matysime, kas paskutinis lietė butelius. (...). Pažįstu R. Kiškį ir E. Bankietą netikiu, kad jie galėjo taip pasielgti“, - svarstė V. Bakanas.

Magistralinių kelių priežiūros būrio vadas neigė, kad skandalingą istoriją buvo bandyta nuslėpti – V. Bakanas tikino, kad laukiama oficialių ekspertų išvadų.

V. Bakanas taip pat pripažino žinantis, kad „A. Jurašius turi įtakingų giminių Vilniuje“, tačiau kategoriškai paneigė, kad dėl istorija anksčiau neiškilo viešumon.

„Žinote, šiandien daugelis turi įtakingų giminių. Žinau, kad A. Jurašius turi dėdę Vilniuje ar kažką, bet kokias jis pareigas užima - nesidomėjau“, - teigia V. Bakanas.

V. Bakanas tikino, kad dar nėra gautas A. Jurašiaus pasiaiškinimas.

„Dabar A. Jurašius turi 4 išeigines. Kas jam grėstų, jei paaiškėtų, kad jis pakišo kolegas? Kol kas sunku apie tai kalbėti“, - DELFI sakė V. Bakanas.

DELFI pavyko susisiekti ir su pačiu A. Jurašiumi, tačiau pareigūnas buvo nekalbus. „Ne, ne. Tai yra visiška nesąmonė“, - tepasakė A. Jurašius ir pokalbį nutraukė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją