Šiuos kėslus gana išsamiai apibūdina penktadienį, 12.10 val., nutikęs įvykis. Mandagus vyriškis, telefonu paskambinęs garbaus amžiaus vilnietei, prisistatė „Snoro“ banko darbuotoju, įvardijo prasimanytas savo pareigas „finansų skyriuje“ ir prisistatė Lietuvoje neretai sutinkama „Ramanausko“ pavarde.

Apsimetęs banko atstovu, vyriškis iš karto ėmė priekaištauti, kad moteris yra jau atsiėmusi dalį „Snore“ laikyto indėlio, kad pinigai iš banko paimti neva pernelyg anksti ir neteisėtai, todėl juos teks grąžinti pervedant į nurodytą sąskaitą ar atiduodant grynaisiais atvykusiam „banko atstovui“.

Naudodamiesi proga sukčiai stengiasi kuo daugiau sužinoti apie pašnekovų turtinę padėti, išgauti kituose bankuose turimų sąskaitų numerius, internetinės bankininkystės prisijungimo duomenis ir kitą panašią informaciją. Tiesa, iki šiol nusikaltėliams dar nėra pavykę nė karto įgyvendinti savo kėslų (policijos duomenimis, Vilniuje jau buvo mažiausiai du atvejai, kai sukčiai prisistatė „Snoro“ darbuotojais). Vilniaus apskrities policija prašo gyventojų būti budriais, apdairiais ir netikėti, kad bankiniai klausimai yra lengvai išsprendžiami telefonu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją