Ikiteisminis tyrimas pradėtas dar 2023 m. gegužės mėn. Palangos policija gavo pranešimą apie vienoje iš Palangos ugdymo įstaigų besimokantį ir galimai narkotikais apsinuodijusį nepilnametį. Nustačius, kad kvaišalai buvo platinami nepilnamečiams, tolimesnis tyrimas buvo perduotas kriminalinei policijai.

Teisėsaugininkai išsiaiškino, kad apsinodijęs nepilnametis rūkė elektroninę cigaretę su skysčiu, turinčiu psichotropinių medžiagų, ji vėliau buvo rasta ugdymo įstaigoje.

Nustatyta, kad su šiuo įvykiu galėjo būti susiję kiti, anksčiau neteisti, jaunuoliai, gyvenantys Palangoje – 16 m. ir 19 m. tos pačios ugdymo įstaigos moksleiviai bei individualią veiklą vykdęs 20 m. vaikinas.

2023 m. spalio mėn. uostamiesčio pareigūnai Palangoje sulaikė 19-metį, pas jį rasta kanapių bei smulkintuvas. Atlikę kratą jo namuose, policijos pareigūnai rado psichotropinės medžiagos.

Tą pačią dieną KPONTV pareigūnai Palangoje sulaikė kanapių 19-ečiui pardavusį 24 metų, anksčiau už vagystes teistą, niekur nedirbantį palangiškį. Pas jį taip pat rasta kanapių.

2023 m. lapkričio mėn. Palangoje, Sodų g., policijos pareigūnai sulaikė kanapes 24 m. vaikinui įtariama platinusį 28 m. niekur nedirbantį Palangos miesto gyventoją. Atlikus kratą anksčiau už narkotikus jau teisto vyro namuose, rasta kanapių, psichotropinės medžiagos, elektroninės svarstyklės bei smulkintuvas.

2024 m. vasario mėn., atlikę kratą 20 metų įtariamojo namuose, pareigūnai rado garinimui skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis bei smulkintuvą.

Kitą dieną per kratą 16-mečio Palangos moksleivio namuose rasta elektroninėms cigaretėms skirto skysčio su psichotropinėmis medžiagomis.

Iš viso įtarimai pateikti penkiems asmenims. Du iš jų įtariami kvaišalų platinimu, kiti trys – laikymu. Už tai baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 8 metų.

Už narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimą nepilnamečiams numatytas laisvės atėmimas nuo 3 iki 12 metų.