DELFI žiniomis, už grotų pakliuvo septyni įtariamieji, tačiau tik keletą jų prokurorai teismo paprašė suimti. Ikiteisminio tyrimo teisėja šiuos prašymus patenkino.

Grupuotės nariai buvo sulaikyti šią savaitę, tačiau informacija apie slaptą operaciją buvo kruopščiai slepiama – kol nebuvo visi įtariamieji pakliuvę už grotų, pareigūnai vengė kalbėti apie sulaikytuosius. Paskutinieji įtariamieji buvo sulaikyti tik penktadienio popietę.

Pirminiais duomenimis, tirdami vagysčių bylą kriminalistai atliko kratą viename Vilniaus garažų, kuriame aptiko ne tik, įtariama, vogtų daiktų, bet ir suklastotų litų.

Tyrimo metu paaiškėjo, kad grupuotės nariai pinigus spausdino su paprasčiausiu spausdintuvu. Labiausiai nuo jų nukentėjo baltarusiai – pinigų padirbinėtojai buvo spėję nusipirkti net 3,5 tonos degalų. Vienas įtariamasis pareigūnams prisipažino, kad kontrabandininkams buvo sumokėti tik keli šimtai tikrų litų, o kiti pinigai, sudėti į pundelį, buvo netikri.

Radę suklastotus pinigus pareigūnai negalėjo atsistebėti įtariamųjų įžūlumu – pinigai buvo spausdinami ant paprasčiausio popieriaus, kai kurios kupiūros buvo net klijuojamos iš dviejų pusių.

Sulaikyti įtariamieji policijos pareigūnams buvo gerai žinomi, kai kurie jų - teisti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)