Moteriškė automobilį buvo paėmusi pabandymui. Pirkti ar nepirkti. Nors pati didelių apgadinimų ant galinio bamperio nepastebėjo, ji iškvietė policiją.

Atvykę kelių policijos biuro pareigūnai išmatavo avarijos vietą, apžiūrėjo smulkius apgadinimus ant galinio bamperio, per raciją paskelbė pabėgusio automobilio paiešką ir netrukus prasidėjo "veiksmo filmas".

Smiltelės ir I. Simonaitytės gatvių sankryžoje kelių policijos budėtojai, važiuodami į kitą įvykį, pastebėjo ieškomą automobilį. Įjungus garsinius ir mėlynos bei raudonos spalvos švyturėlius imta vytis automobilį "Mazda 6".

Prie kitos, Smiltelės ir Varpų gatvių sankryžos, policijos pareigūnai pavijo automobilį, kuris sustojo degant raudonam šviesoforo signalui.

Iš tarnybinio automobilio išlipęs pareigūnas priėjo prie "Mazda", tačiau šio vairuotojas ėmė ir nuvažiavo.

Gaudynės persikėlė į siaurą Reikjaviko gatvę ir Žardinininkų gatvės namų kiemus.

Prie Statybininkų g. ir Taikos pr. žiedinės sankryžos net trys policijos patrulių ekipažai užblokavo bėglio automobilį. Du keleiviai buvo išvežti į policijos komisariatą dėl incidento aplinkybių tyrimo, automobilio salone rasta įranga narkotikų rūkymui, o vairuotojas Platonas G., gim. 1982 m., pasirodė esąs apsvaigęs nuo narkotikų.

Ligoninėje jo organizme rasta marihuanos pėdsakų. Paaiškėjo, kad jis policijai jau buvo įliuvęs prieš keturias dienas. Tada jo organizme taip pat rasta narkotikų. Mašina buvo uždaryta į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę. Platonui buvo įteiktas laikinas vairuotojo pažymèjimas. Vyras, pasiėmęs greitąjį kreditą, automobilį atsiėmė ir įkliuvo dar kartą.

Už sukeltą avariją apsvaigus nuo narkotinių medžiagų, pasišalininmą iš įvykio vietos, bėgimą nuo policijos, Platono G. laukia 4000-5000 litų bauda, konfiskuojant automobilį. Nors panašios baudos gali būti skiriamos už kiekvieną pažeidimą atskirai, tačiau teismo nutartyje jos yra apjungiamos ir skiriama didžiausia bauda pagal punktą, kuris numato didžiausią nuobaudą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)