Avarija vadinamojoje „telekomo“ sankryžoje įvyko, kai automobilių srautas Taikos prospektu važiavo link Pašilės gatvės. Tuomet į sankryžą iš Birželio 23-iosios gatvės, be įjungtų švyturėlių bei garsinio signalo įvažiavo policijos automobilis.

Staiga pareigūnai įjungė švyturėlius ir kirto Taikos prospektą, kuriuo važiavę vairuotojai buvo priversti staigiai stabdyti. Judrioje sankryžoje į automobilio „Peugeot 307“ galą rėžėsi „Ford Focus“, o nuo smūgio „Peugeot“ trenkėsi į priekyje sustojusį „Opel Astra“ automobilį.

Pamatę, kad susidūrė trys automobiliai akivaizdžiai sutrikę policininkai priėjo, paklausė ar viskas gerai ir nuvažiavo toliau.

„Peugeot“ automobilyje važiavo 2,5 metų amžiaus mergaitė, kuri po avarijos skundėsi kaklo skausmais, o į avariją patekę vairuotojai nespėjo atsitokėti po šoko kai pamatė išvažiuojančius pareigūnus.

„Mus labai papiktino toks policininkų elgesys. Jie niekuo mums nepadėjo, o tiesiog ėmė ir nuvažiavo“, - sakė į avariją patekusio „Peugeot“ vairuotoja Viltė Butkienė.

Labiausiai avarijos metu nukentėjo „Ford“ automobilis, kitos mašinos apgadintos mažiau.

Beje, apie įvykį DELFI pasakojo ne tik į avariją patekę vairuotojai, bet ir pėstieji matę įvykį bei neturintys jokio intereso.

Į įvykio vietą atvažiavo kitas policijos ekipažas. Pareigūnai teigė nežinantys, kurie pareigūnai galėjo sukelti avaringą situaciją. Tačiau čia pat pridūrė, kad pareigūnai neva skubėjo į kitą eismo įvykį.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Kelių Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Alfonsas Tarasevičius pripažino, kad dar nespėjo išnagrinėti situacijos. Tačiau A. Tarasevičius nebuvo linkęs ginti pareigūnų.

„Įsijungti švyturėlius bei garsinį signalą pareigūnai privalo iš anksto. Taip pat švyturėliai nereiškia, kad policininkas nusiperka gatvę bei gali daryti ką nori – reikia įvertinti situaciją bei užtikrinti eismo saugumą“, - DELFI sakė A. Tarasevičius.