Nuo 7 val. ryto tradicinėje reidų vietoje, Vilniaus plente, sulaikyti du vairuotojai užsieniečiai, kurie išvakarėse buvo vartoję alkoholio. Suomis ir baltarusis. Alkoholio koncentracija neviršijo leistinos normos – 0.08 prom., tačiau vairuotojų likimas skirtingas. Suomis vairavo lengvąjį automobilį, tad jam beliko pasirašyti žurnale, o štai baltarusis Vlodzimiras D., gim. 1971 m., vairavo vilkiką, tad teks mokėti baudą.

Baltarusis labai gailėjosi dėl savo poelgio. Sakė, pagal nurodymą jam skirtą baudą – 74 eurus, jis kaip mat sumokės. Jis Lietuvoje būna dažnai, jam patinka mūsų alus, ir jis nieko prieš mūsų šalį neturi. Sakė, dabar porą valandų pasėdės, kol promilių likučiai išgaruos ir važiuos į Baltarusiją. Po savaitės vėl atvažiuos į uostą krovinio ir bus atsargesnis su alumi.

Netrukus buvo sustabdytas automobilis „Buick“. Jo vairuotojui Edmundui G., gim. 1960 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.49 prom. alkoholio. Vyras teigė netikėjęs, kad nuo išvakarėse išgerto litro alaus ryte gali pripūsti.

Pakeliui į Rietavą policijos ekipažai tikrino ir dviratininkus. Visi patikrintieji buvo tvarkingi ir blaivūs.

Vėliau policijos postas buvo įrengtas kelyje Mažeikiai–Tauragė. Čia buvo tikrinami važiuojantieji į turgų nuo magistralės pusės. Ir čia įvyko retas dalykas, per visų policijos reidų istoriją.

Iš keturių paeiliui sustabdytų automobilių, tris vairavo neblaivūs vairuotojai. Nuo baudos išsigelbėjo tik vienas. Pirmoji sustabdyta „Seat Alhambra“. Rezultatas leistinas – 0.35 prom. Antroji mašina – „Opel Zafira“. Šilutiškiui vairuotojui Dariui Ž., gim. 1984 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0.81 prom. alkoholio. Trečią mašiną, „Toyota Rav 4“, vairavo latvis. Vairuotojui Harijui A., gim. 1963 m., nustatytas lengvas girtumas – 1.21 prom. alkoholio. Latvis išvakarėse gėrė degtinę. Neslėpė, kad daug degtinės. Ryte reikėjo į Rietavo turgų. Žmona liepė važiuoti, kuri, beje buvo blaivi ir vairuotojo pažymėjimą turėjo.

Kol buvo rašomi protokolai latviui ir lietuviui, buvo sustabdytas automobilis „Audi – 80“. Jo vairuotojui Rimantui Z., gim. 1963 m., nustatytas lengvas girtumas – 0.46 prom. alkoholio. Pasirodo, kad šis Šilalės rajono gyventojas išvakarėse vartojo alkoholį. O ką negalimą? Rytą reikėjo važiuoti į Rietavo turgų. Jis pasiūlė žmonai, kad vairuotų ji. Žmona atsakė, kad jis gerai atrodo, lai vairuoja. Manė, nepripūs. O tas, ėmė ir pripūtė.

Vilkiko vairuotoju dirbančiam Rimantui reikėjo vakare išvažiuoti į užsienį.

Tuo metu buvo gautas pranešimas, kad į Rietavo turgų iš Klaipėdos rajono išvažiavo raudonos spalvos traktorius.

Policijos ekipažas keistai važiuojantį traktorių sustabdė žvyrkelyje Rietavas–Žadvainiai–Judrėnai. Kol 1959 m. gimusiam piliečiui A. Z. buvo rašomas protokolas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo, atvyko jo sesuo. Ji paaiškino situaciją, kad brolis turi vaistus gerti, o ne traktorių vairuoti, mat jis turi psichikos negalią ir dabar liga yra paūmėjusi. Buvo iškviesti medikai, kurie vyrą išvežė į Švėkšnos psichiatrijos departamentą. Traktoriumi pažadėjo pasirūpinti sesuo.

Vidurdienį prie policijos ekipažų prisijungė uniformuoti motociklininkai. Postas persikraustė prie Plungės.

Mažeikių plento gatvėje, prie tilto per Babrungo upelį, du vairuotojus išgelbėjo alkoholio matuoklių leidžiama paklaida. Abiejų organizme rasta po 0.42 prom. alkoholio. Jeigu rodmenys būtų – 0.43 prom. tai būtų rašomi protokolai už vairavimą, kai nustatomas lengvas girtumo laipsnis.

Šioje vietoje buvo sustabdytas ir girčiausias reido vairuotojas. Plungiškiui Valerijonui J., gim. 1962 m., vairavusiam „Opel Vectra“, nustatytas vidutinis girtumas – 2.01 prom. alkoholio. Vyriškis su kompanija važiavo iš Platelių namo. Sakę, kad dirba keleivinio autobuso vairuoju, tai dabar jo „karjerai“ atėjo galas.

Apie savo, kaip profesionalaus vairuotojo „karjeros galą“, kalbėjo ir kitas sustabdytas neblaivus vairuotojas.

Klaipėdiškiui Raimundui Z., gim., 1964 m., vairavusiam „Renault Laguna“, nustatytas lengvas girtumas – 0.48 prom. alkoholio. Vyriškis pareigūnei piktai paaiškino, kad ji jam sugadino gyvenimą. Beje, sustabdytame automobilyje buvusi blaivi žmona ir turinti vairuotojo pažymėjimą, paklausė, ar negalėtų susitarti su policininke. Kai moteriškei buvo paaiškinta, kad už tokius pasiūlymus galima susilaukti ir bylos, pasiūlymai baigėsi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (412)