Iš sprogimo vietos į ligoninę išvežtas vienas jaunuolis. Jam diagnozuoti nudegimai, tačiau jo būklė nėra kritinė.

Iš pastato evakuoti žmonės. Gatvėje mėtosi įvairūs dokumentai, pažymėti socdemokratų logotipu. Kaip iš įvykio vietos praneša DELFI korespondentas, nuo smūgio bangos išdužo langas, ant medžio pakibo nuplėštos žaliuzės.

Kaip DELFI pasakojo Justas Pankauskas, partijos pirmininko pavaduotojas, ryte vyko posėdis. Po jo kolegos išsiskirstė. Sprogimas nuaidėjo, kai vienas iš partijos kolegų bandė žiebtuvėliu nudeginti išlindusį švarko siūlą. Vyriškis tuo metu kabinete buvo vienas.

J.Olekas: išsiaiškins tyrėjai

Kaip DELFI pasakojo įvykio vietoje esantis vienas iš socdemų lyderių Seimo narys Juozas Olekas, sprogimas nugriaudėjo pirmadienį ryte apie 9.20 val. Sprogmuo esą buvo padėtas viename iš partijos būstinės kabinetų pirmame pastato aukšte.

Per incidentą nukentėjo vienas būstinės darbuotojas – veido ir rankų nudegimus patyręs žmogus išvežtas į ligoninę.

Parlamentaras nenorėjo leistis į spėliones, kodėl socdemai galėjo tapti nusikaltėlių taikiniu: „Yra tyrėjai, jie žiūri, kas čia atsitiko.“

Tarp versijų - ir D.Kedys

Vaiko teisių apsaugos kontrolierės Rimantės Šalaševičiūtės teigimu, sprogimas nugriaudėjo pirmame aukšte – pastato dalyje, kur įsikūrusi socialdemokratų būstinė. Trečiame aukšte dirbanti kontrolierė girdėjo didžiulį sprogimo garsą.

„Mes nieko nežinome, nieko negaliu pasakyti, kažkam gal taip reikėjo“, - susijaudinusi DELFI sakė R. Šalaševičiūtė. Kontrolierei ir jos komandai įsakyta palikti patalpas, įvykio vietoje dirba pareigūnai.

Ji neatmetė versijos, kad sprogimas galėjo būti susijęs su šiuo metu besislapstančiu dviejų žmonių nužudymais įtariamu Drąsiumi Kedžiu, tačiau nesiėmė svarstyti, ar galimi sprogdintojai sumaišė aukštus. Esą visos versijos turėtų būti tikrinamos tyrėjų.

Šiandien arba rytoj turėtų būti sprendžiama dėl D. Kedžio dukros globos.

Su D.Kedžio byla nesieja

Tuo tarpu Vilniaus apygardos vyriausiasis prokuroras Ramutis Jancevičius DELFI sakė, kad sprogimo priežastys kol kas nustatinėjamos, bet esą nėra jokio pagrindo teigti, kad šis sprogimas gali būti kaip nors susijęs su dviguba žmogžudyste Kaune.

Tuo tarpu DELFI žiniomis socialdemokratų būstinės kabinete, kur įvyko sprogimas, ir ant palangės rasta neaiškios kilmės pilkų miltelių. Bet vėliau nustatyta, kad tie milteliai su sprogimu nesusiję.

Kas buvo sprogdintojų taikinys – ar socdemai ar kontrolieriaus įstaiga – nežinoma.

12.30 val. Pasak išminuotojų, sprogo ne koks nors įtaisas - manoma, kad sprogimas kilo dėl ore susikaupusių kažkokių degių medžiagų, jų koncentracija buvo nemaža. Uždegus žiebtuvėlį įvyko sprogimas. Pastate, pasak socdemų būstinės darbuotojų, dujų nėra, tad dujų nuotekio versija atkrenta.

Ekspertai paėmė oro mėginius.

16.20 Vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio manymu, šis sprogimas yra buitinis incidentas. „Vyksta ikiteisminis tyrimas, daugiau komentuoti negaliu, bet tai nei politika, nei pedofilija, greičiausiai tai yra buitinis incidentas“, – sakė R. Palaitis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją