Nuo autobusų stotelės sodų bendrijos link veda takas. Ant šio tako ir rasti mergaitės palaikai su smurto žymėmis. Trylikametės apatinė kūno dalis buvo nuoga, greta gulėjo džinsai ir batai. Lavono net nebandyta paslėpti. Medicinos ekspertų išvados bus rytoj, tačiau pirminiais duomenimis ji buvo sumušta ir pasmaugta.

Sekmadienio pavakarę, neoficialiais duomenimis, pareigūnai nustatė nužudytosios asmenybę. Tai trylikos metų mergaitė iš Alytaus.

Šio nusikaltimo tyrimui buvo mestos didelės kriminalinės policijos pajėgos. Joms asmeniškai vadovauja Vilniaus apskrities policijos viršininko pavaduotojas Antonis Mikulskis. Kaip DELFI sakė kriminalistai, A.Mikulskis įsakė įtariamąjį (ar įtariamuosius) surasti tą pačią dieną.

Kriminalistai įsakymą įvykdė. Sekmadienio pavakarę buvo sulaikytas nepilnametis vilnietis. Tai 15-16 m. vienos sostinės mokyklos moksleivis, kuris iki šiol policijai nebuvo žinomas.

Sekmadienį vakare tebevyko jaunuolio apklausa. DELFI žiniomis, tyrėjai ketina kreiptis į teismą dėl nepilnamečio suėmimo.

Neoficialiais duomenimis, vaikinas nesugebėjo paaiškinti savo veiksmų. Pareigūnams pavyko sužinoti, kad su trylikamete jis susipažino, jų susitikimas Vilniuje nebuvo atsitiktinis.

Abu nepilnamečiai yra iš normalių šeimų, kurios nepriklauso socialinės rizikos grupei.

DELFI primena, kad už nužudymą nepilnamečiui gali būti skiriama maksimali 10 metų nelaisvės bausmė. Įprasta, kad pirmą kartą nusikaltimą padariusiam nepilnamečiui teismas neskiria maksimalios bausmės, dažnai iš įkalinimo įstaigos paleidžiama anksčiau laiko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)