Pas jauną verslininką iš Kauno (gim. 1985 m.), kurio įmonė Atkočiuose ardo senus automobilius ir prekiauja jų detalėmis, banditai pasirodė praėjusią savaitę. Iš pradžių, rugpjūčio 23 d., atvyko vienas – apsižvalgęs angare, kur ardomos senos mašinos, jis pareiškė atpažinęs savo neva pavogto automobilio dalis.

„Apvogtajam“ į pagalbą netrukus atvyko bendrininkai. Šeši vyrai, naudodami psichologinį ir fizinį smurtą, grasindami ginklu, siūlė „stogą“ (globą) už užmokestį, grasino sudeginti angarą, „pakasti“ šeimininką, reikalavo pinigų.

Ketvirtadienį ir penktadienį reketininkai pas jaunąjį verslininką apsilankė kelis kartus. Kaunietis jiems atidavė automobilių detalių maždaug už 24 tūkst. litų ir 18 tūkst. litų grynaisiais (individualios įmonės savininkui pinigus teko skolintis). Tačiau reketininkai tuo nepasitenkino ir pareikalavo dar 10 tūkst. litų bei detalių už 3500 litų. Pažadėjo grįžti pirmadienį. Tik tada verslininkas ryžosi kreiptis į policiją. Jis tai padarė rugpjūčio 24 d.

Ukmergės rajono policija reketininkų sutiktuvėms pasirengė kaip reikiant – pirmadienį maždaug apie 8 val. Atkočiuose pasaloje įsitaisė 23 pareigūnai iš Ukmergės policijos ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Mobiliosios kuopos. Kartu su pareigūnais pasaloje laukė ir Ukmergės policijos kinologas su tarnybiniu šunimi.

Reketininkai atvyko apie 11 val. Šįkart jie buvo keturiese. Sulaikymo operacija prasidėjo 11.10 val. Nusikaltėlių bandymas pabėgti buvo nesėkmingas: anksčiau neteistas E. P. (gim. 1985 m.) buvo sučiuptas prie pat angaro, keturis kartus teistas M. S. (gim. 1983 m.) buvo pagautas 30 metrų nuo angaro, o neteistas A. Š. (gim. 1992 m.) spėjo nubėgti 38 metrus. Eikliausias buvo R. M. (gim. 1993 m.) - jis nubėgo net 180 metrų, bet tada laukuose jį pasivijo tarnybinis šuo. Vilkšunis reketininkui apkandžiojo nosį (nesmarkiai).

Visi keturi sulaikytieji – gerai žinomi Jonavos policijai. Pas M. S. rastas revolveris, šaudantis guminėmis kulkomis. Pirmadienį jų namuose atliktos kratos, vakarop jie buvo vežami patikrinimui dėl narkotikų vartojimo. Visi keturi sulaikyti dviem paroms, per tą laiką bus kreiptasi į teismą dėl jų suėmimo.

Ieškomi jų bendrininkai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (779)