Balandžio 22 d. vėlų vakarą automobilių aikštelėje Upės g. sostinės policijos pareigūnai pastebėjo įtartiną automobilį ir prie jo besisukiojančius jaunuolius.

Automobilyje sėdėjo du 23-24 metų jaunuoliai. Pamatę policijos pareigūnus, jie sutriko ir negalėjo paaiškinti ką veikia. Nors jaunuoliai neigė su savimi turintys draudžiamų daiktų, pareigūnai aptiko įtartinų daiktų – polietileninių maišelių su šviesia kristalizuota medžiaga.

Įtarus neteisėtu disponavimu narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, jaunuoliai buvo sulaikyti, pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Per kratą metu vieno iš jaunuolių namuose rasta apie 300 g šviesios kristalų pavidalo medžiagos. Įtariama, kad tai psichotropinė medžiaga, vadinama „kristalu“. Taip pat rasti buteliukai su skysčiu. Įtariama, kad tai – sintetinis kanabinolis, vadinamu „smile“. Be to aptikta psichotropinių vaistų „Concerta“, „Bromazepam“, „Xanax“, „Clonezepam“.

Po kratos sulaikytiems jaunuoliams pateikti įtarimai labai didelio kiekio narkotikų laikymu ir platinimu. Abu suimti dviem mėnesiams, jiems gresia nuo 10 iki 15 metų nelaisvės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.