Kaip DELFI pasakojo įvykio liudininkas Donatas Velykis, praėjus maždaug pusvalandžiui nuo filmo pradžios, į patalpą įsiveržė 5-6 kaukėti žmonės. Jie į projektoriaus ekraną, kuriame rodytas filmas, metė du dūminius užtaisus ir staigiai pasišalino.

Pasak D. Velykio, buvo matyti, kad dūminis užtaisas – ne namų gamybos – panašūs esą naudojami kariuomenėje ar riaušėms malšinti. Į įvykio vietą iškviesta policija. D. Velykio teigimu, policijos pareigūnai pasakojo, kad panašių išpuolių Vilniuje jau yra buvę – tokiu būdu kėsintasi į turkų kebabines.

Incidento metu žmonės nenukentėjo, išgąsdinta filmą žiūrėjusi mergaitė. Išpuolį užfiksavo vaizdo kameros. Gegužės 2-ąją Izraelis ir pasaulis mini holokausto dieną. Šia proga pirmadienį Panerių memoriale vyko gyvųjų maršas. Spėjama, kad išpuolis gali būti susijęs su šia diena.
Įtariama, kad tokiu būdu nacionalistai kovoja prieš kairiųjų pažiūrų jėgas.

2008 m. Prancūzijos režisieriaus M.-A. Vecchione sukurto dokumentinio filmo „Antifa: Chasseurs de skins“ („Antifa: skinų medžiotojai“) peržiūrą rengė Laisvuoju universitetu (LUNI) pasivadinęs alternatyvus savišvietos tinklas.

Kaip teigiama LUNI puslapyje internete, „Antifa: skinų medžiotojai“ - istoriniais faktais ir to meto liudininkų parodymais grįstas pasakojimas apie Prancūzijos antifašistinio judėjimo formavimąsi XX a. 9-ojo dešimtmečio pradžioje. 1984-1985 m. užsimezgęs Prancūzijos antifašistų judėjimas, per kelis dešimtmečius sunaikinęs praktiškai visas ultradešiniojo nacionalizmo bei rasizmo apraiškas miestų gatvėse, šiandien tapo įkvepiančiu pavyzdžiu kitų šalių ir miestų antifašistams.

DELFI primena, kad neonacistinių išpuolių užfiksuota Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje balandžio 20 d. – per 122-ąjį Hitlerio gimtadienį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)