Policijos patruliai apžiūrėjo nurodytą miesto dalį, tačiau įtariamojo neaptiko.

Trečiadienį ryte apie šį įvykį nieko negalėjo pasakyti nei Civilinės aviacijos administracija (CAA), nei Vilniaus oro uostas.

CAA direktoriaus pavaduotojas Alvydas Šumskas DELFI sakė, jog per pastaruosius porą metų tai jau devintas pilotų akinimo lazeriu atvejis Lietuvoje. Daugiausia tokių atvejų – Kaune.

A. Šumskas trečiadienį BNS sakė, kad Teisingumo ministerijai prieš porą savaičių pateiktos Administracinių teisės pažeidimų pataisos, kurios numato, kad lazerio spinduliais pilotus akinantys asmenys turi būti baudžiami pinigine bauda iki 3 tūkst. litų. Baudos dydis priklausytų nuo įvykio pasekmių.

"Iki šiol nebuvo nubaudimo mechanizmo už tokius veiksmus. Kažką juk reikia daryti", - teigė A.Šumskas.

"Gyventojai dar labai abejingi tokiems atvejams, tuo metu Didžiojoje Britanijoje, JAV tokie asmenys sulaikomi visuomenės pagalba. Pas mus dar nėra sąmoningumo lygio veiksmams, kurie kelia pavojų. (...) Manau, kad nevykusiai išdykauja riboto mąstymo piliečiai, švelniai tariant. Nesusimąstant apie galimas pasekmes ir poveikį pilotui", - BNS sakė A.Šumskas.

Jo teigimu, lazerio šviesa yra diskomfortas pilotui, nes blaško dėmesį. Patekęs į piloto tinklainę, lazerio spindulys galėtų laikinai apakinti pilotą.

DELFI skaitytoja Ieva teigia, jog toje pačioje vietoje irgi buvo akinama lazeriu. Važiuojant automobiliu jai ir vairuotojui į akis lazeriu buvo žibinama iš Subačiaus gatvės 49 namo, vieno iš paskutiniųjų aukštų. To buto langai išeina į Zarasų gatvės pusę.

„Visiems, kas mano, jog čia nieko tokio, norėčiau pasakyti, kad nors tas lazeriukas tik trumpam apakina, užtenka sekundės, kad transporto priemonė taptų nevaldoma. Mums viskas vos nesibaigė avarija, mat mes kaip tik važiavome per viaduką Zarasų gatvėje, užteko sekundės, per kurią šalia manęs sėdintis vairuotojas susimėtė ir pasuko vairą į dešinę pusę. Mes vos neįlėkėme į apsauginę tvorelę“, - pasakojo skaitytoja.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją