Anot Kauno apylinkės teismo, kaltinamajame akte teigiama, kad 2022 m. lapkričio pradžioje kaltinamasis susisiekė su vienos privačios įmonės direktoriumi ir pasiūlė už gerą kainą įsigyti saulės elektrinės modulių.

Vyras tikino, kad prekės bus atvežtos per 3 savaites ir paprašė avanso. Nukentėjusysis už saulės elektrinių modulius pervedė daugiau kaip 20 tūkst. eurų.

Kaltinamasis po savaitės vėl paskambino nukentėjusiajam ir pasiūlė įsigyti 20 išmaniųjų įrenginių elektros suvartojimui stebėti. Nukentėjusiajam sutikus pirkti įrenginius, kaltinamajam pervesti dar 1 tūkst. 800 eurų.

Kaltinamojo akto duomenimis, kaltinamasis 2022 m. lapkričio 24 d. vėl susisiekė su nukentėjusiuoju ir pareikalavo sumokėti 1000 eurų už prekių transportavimą, melagingai tvirtindamas, kad prekės jau yra pakeliui į Lietuvą.

Vyras kaltinamas, kad prisiimtų įpareigojimų neįvykdė, prekių nepristatė, pinigų negrąžino ir tokiu būdu savo naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą – 23 tūkst. 553 eurus.

Per ikiteisminį tyrimą kaltinamasis tikino, kad pasitikėjimu nepiktnaudžiavo ir apgaule pasisavinti pinigų nesiekė. Jis teigė, kad užsakyti žadėtų prekių nepavyko, nes gautus pinigus pralošė.

Kovo pradžioje turėjęs prasidėti bylos nagrinėjimas buvo atidėtas, kaltinamajam paprašius papildomo laiko pasirengti gynybai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją