Šeštadienį ir sekmadienį vykusiame iki šiol didžiausiame šių gyvūnėlių gerbėjų susitikime Lietuvoje nuobodžiauti neleido daugybė žaidimų ir konkursų, tokių kaip greičiausio, didžiausio smaližiaus, tvirčiausių kojyčių šeško rinkimai. Rungtyse aktyviai dalyvavo ne tik patys šeškų mylėtojai, jų augintiniai taip pat stebino noru ir pasiryžimu dalyvauti. Po konkursų nugalėtojai džiaugėsi augintinių iškovotais prizais.

Vakarop pasistiprinę visi sukilo vėl. Buvo teikiamos įvairios nominacijos. Virtualiame šeškų klube (Šeško klubas) vykusi apklausa padėjo išsiaiškinti nugalėtojus, kurie buvo nominuoti už išradingumo nestokojančius pokštus. Apdovanoti ne tik mažieji draugai, bet ir augintojai už įvairią veiklą, dedikuotą šeškams.

Šeštadienio vakarą vainikavo grupių "Saldainių traukinys" ir "Meilės fontanai" koncertas.

Net lietus neužtemdė iki paryčių vykusių linksmybių.

Šis šeškų augintojų susitikimas – vienintelis tokio pobūdžio renginys Lietuvoje.

Šeškų auginimas namuose nebėra tokia egzotika kaip buvo manoma anksčiau. Nors namuose laikomų šeškų skaičius ir nesiekia šunų ar kačių, vis dėlto „šeškininkų“ gretos sparčiai didėja.

Nepaisant augančio šių gyvūnų populiarumo, jų augintojai tvirtina, kad šio gyvūno laikymas namuose ne visada yra paprastas ir jeigu jūs galvojate apie šeško įsigijimą, iš pradžių būtinai pasidomėkite šio gyvūno įpročiais, pomėgiais ir priežiūra. Neskubėkite įsigyti augintinio vien dėl mados ar gražios išvaizdos, pirmiau įsitikinkite, kad turėsite pakankamai kantrybės iškęsti tokio auginio pokštus ir galėsite suteikti jam tinkamą priežiūrą.

Nuotraukų albume - akimirkos iš susitikimo:


Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)