Kaip DELFI sakė A. Pikturna, tikimasi, kad pinigai už lapkričio mėnesio atlyginimus universitetą pasieks trečiadienį. „Jei lapkritį daugiau girdėjome kalbas nei darbus, tai šiandien jau pajaučiame nesulaukdami algų. Turime ir kitų neapmokėtų sąskaitų. Didžiausios problemos gali atsirasti gruodžio mėnesį“, - kalbėjo A. Pikturna.

A. Pikturna sako, kad jei antrą gruodžio pusę iš valstybės biudžeto nebus gauta asignavimų, kurie reikalingi gruodžio mėnesio atlyginimams, suma bus nubraukta kaip sutaupytos lėšos ir perkelta kitiems metams. „Tada bus tragedija“, - neabejoja prorektorius.

Jis prognozuoja, kad sudėtingas bus ir sausis, nes pirmą mėnesio pusę iš valstybės biudžeto VU gali nieko negauti. Dėl to teks verstis iš savų pinigų. A. Pikturna sako, kad jei universitetai būtų galėję iš anksto rinkti studijų įmokas iš studentų, būtų galėję išsiversti savo lėšomis.

Jo žiniomis, jau dabar dalis universitetų lėšas skolinasi, tačiau neaišku, kaip kitąmet pavyks atstatyti lėšų balansą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją