„Pirmiausia mes remtumėmės užsienio ekspertais ir čia būtų vertinama ne mokslo ir studijų programų turinys, bet sisteminė aukštųjų mokyklų veikla, žiūrint į aukštųjų mokyklų valstybės biudžeto lėšų naudojimo veiksmingumą, į materialių išteklių studijoms pakankamumą ir panašius dalykus“, - parlamente kalbėjo ministras.

Jo teigimu, užsienio ekspertai reikalingi dėl to, kad mažoje valstybėje dažnai susidaro situacija, kad tie patys žmonės vieni kitus vertina.

„Nedidelės šalies mastu interesų konfliktas, kai vieni kitus vertiname, natūraliai badytų akis. Tą mes matydavome ir pastaruoju metu, kai atskiros studijų programos buvo vertinamos per Studijų kokybės vertinimo centro sudarytas ekspertų grupes“, - teigė G. Steponavičius.

Pasak ministro, preliminariais duomenimis vienos aukštosios mokyklos veiklos ir studijų kokybės įvertinimas kainuotų apie 53 tūkst. Lt.

„Dalį lėšų mes planuojame pasitelkti iš europinių lėšų, iš dalies ir pačios aukštosios mokyklos prie to prisidėtų, nes manau, kad tai yra ir jų pačių interesas pažiūrėti savo būklę sistemiškai, nes šita išorės aukštųjų mokyklų vertinimo tvarka yra grindžiama Europos Sąjungoje taikomais kokybės vertinimo kriterijais“, - teigė G. Steponavičius.

Ministro tvirtinimu, ateityje išorinį vertinimą ketinama įdiegti visiems universitetams ir visoms kolegijoms.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją