Paklaustas, kas lemia augantį prestižinių gimnazijų populiarumą, Vilniaus licėjaus vadovas sakė, jog ne tik aukšta mokymo kokybė ar mada. „Ko gero, tai priklauso nuo daugelio priežasčių: ir lygio, ir viešosios opinijos, ir vietos, pagaliau – nuo bendros situacijos švietimo sistemoje“, - komentavo S. Jurkevičius.

Jo nuomone, didelės įtakos stojančiųjų antplūdžiui turėjo ir nuolatinės kalbos apie sostinės mokyklų reorganizaciją. „Girdėdami apie galimus mokyklų jungimus, pertvarką, žmonės jautėsi nesaugūs ir ieškojo mokyklos, kuriai negrėstų pokyčiai“, - mano licėjaus vadovas.

KTU gimnazijos direktoriaus Bronislovo Burgio duomenimis, šiemet konkursas į dvi KTU gimnazijos pirmąsias ir vieną antrąją klasę siekė vidutiniškai 4,5.

„Konkurencija didelė. Šiemet ji gerokai mane nustebino, nes kalbama, kad moksleivių mažėja, kiti skundžiasi kad nesurenka vaikų, tačiau mes kol kas to nepastebime“, – sakė direktorius, pridurdamas, jog konkurso tvarka buvę aštuntokai komplektuoti į dvi, devintokai į vieną klasę.

Klasėse didino vaikų skaičių

Vilniaus jėzuitų gimnazijos direktoriaus Virgilijaus Sauliaus žiniomis, šiemet į penktąsias gimnazijos klases stojo dar daugiau vaikų, nei praėjusiais metais, iš viso 349. Tiesa šiemet ši gimnazija rinko ne tris, o keturias mažiausiųjų klases, kuriose mokysis 96 vaikai.

Papildomoje penktokų klasėje, pagal projektą su vokiečiais, bus sustiprintai mokoma vokiečių kalbos.

Paklaustas, kodėl visoje Lietuvoje mažėjant mokinių skaičiui šioje gimnazijoje išlieka dideli konkursai, mokyklai vadovaujantis jėzuitų vienuolis sakė, jog tai lemia daug priežasčių, tačiau pagrindinė, kad mokykla turi savo veidą: akcentuoja ne tik stiprų akademinį mokinių rengimą, bet ir visuminį asmenybės ugdymą, daug dėmesio skiria sielovadai, sportui.

Kiek bus norinčių stoti į vyresniąsias Vilniaus jėzuitų gimnazijos klases, kol kas neaišku, nes mokiniai vis dar teikia prašymus. „Tačiau jau dabar aišku, kad norinčių dalyvauti atrankoje bus daugiau, nei praėjusiais metais“, – sakė V.Saulius.

Kauno jėzuitų gimnazija šiemet taip pat nepajuto mažėjančio mokinių skaičiaus. „Į penktąsias klases stojo kiek daugiau vaikų, nei pernai. Iš 214 į tris gimnazijos klases priimta 90. Skirtingai nei ankstesniais metais į gimnaziją stojo panašus skaičius berniukų ir mergaičių, nors anksčiau berniukų ateidavo mažiau“, – DELFI komentavo mokyklai vadovaujantis kunigas Aldonas Gudaitis.

Kauno jėzuitų gimnazijoje tradiciškai rinktos trys penktokų klasės, tačiau vaikų skaičių kiekvienoje padidintas iki 30. Kunigo teigimu, šį sprendimą lėmė kelios priežastys: „Visų pirma, kad yra daug norinčių mokytis ir atkrisdavo daug gerų vaikų, o antra, nori-nenori svarbus ir mokinio krepšelių skaičius, kad būtų lengviau išgyventi finansiškai“.

Nuo rugsėjo Kauno jėzuitų gimnazija planavo įsikurti naujose patalpose ir rinkti 4 penktokų klases, tačiau dėl nebaigto patalpų remonto ketvirtosios penktokų klasės teks palaukti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)