Apie imigrantų laviną ir padidėjusį nusikalstamumą, ypač lenkų ir lietuvių elgesį, pastarosiomis savaitėmis daug kalbėjo šalies policijos vadovai ir žiniasklaida.

Pranešta, kad naujiesiems atvykėliams bus dalinama informacija, kaip elgtis Didžiojoje Britanijoje.

Kai kurie patarimai iš pirmo žvilgsnio primena pamokymus laukiniams: „mūsų šalyje girtam vairuoti draudžiama“, „peilių gatvėje nešiotis negalima“ – tačiau būtent tokiais nusikaltimais garsėja atvykėliai iš Rytų Europos.

Nuo kruvinų muštynių per Jonines iki galabijamų gulbių ir kiekvieną penktadienį į stulpus įvažiuojančių automobilių su skustagalviais lietuviais vairuotojais – naujųjų europiečių reputacija negerėja.

Be auklėjamojo darbo, vietos valdžiai liepiama naudoti vertėjus tik tuomet, kai tai yra būtina – užuot pataikavus atvykėliams, jie turi būti skatinami mokytis angliškai.

Dabar šalyje vertimams į atvykėlių kalbas leidžiami didžiuliai pinigai: pavyzdžiui, į lietuvių kalbą Britanijoje yra išversti ne tik visos būtinos mokesčių inspekcijos formos, bet ir daugelio savivaldybių informacija apie šiukšlių išvežimą, vaikų aikštelių darbą ir vietos teatrų festivalius.