Meningitas – tai galvos ir nugaros smegenų dangalų uždegimas, kurį sukelia įvairios bakterijos, virusai, grybeliai ir kitos priežastys. Naujagimiai ir kūdikiai dažniausiai serga pūliniu meningitu, kuris ypač pavojingas, negydomas išplinta ir baigiasi mirtimi.

Kaip savo laiške rašo vaiko mama, vaikas pradėjo karščiuoti – temperatūra siekė per 40 laipsnių, tačiau jo rankos ir kojos buvo šaltos. Vėliau prasidėjo traukuliai. Tėvai iškvietė greitosios pagalbos medikus. Kings George ligoninėje kūdikį palaikė apie pusdienį, porą laipsnių numušė temperatūrą ir vėl išleido namo.

Anot mamos, medikai nusprendė, kad vaikui paprastas gerklės uždegimas. Nors kartą jiems ir kilo abejonė, kad tai gali būti meningitas, šios minties pasitarę jie atsisakė.

„Paklausiau apie plėmukus, kurie buvo ant jo kūnelio, galvytes ir už ausytės. Ji (daktarė – red.) pakvietė dar vieną daktarą, jie pažiūrėjo ir liepė važiuot namo, kad tai nieko“, - rašo mama. Anot jos, vieną iš meningito požymių – specifinį bėrimą, medikai supainiojo su paprastu prakaitinės bėrimu, nors moteris tikino, kad nuo prakaito tokių odos pakitimų dar nėra mačiusi.

Grįžus namo vaiko būklė dar labiau pablogėjo, o temperatūra nukrito net iki 35,2 laipsnio. Jo oda pamėlynavo. Šiuokart medikai kūdikį išvežė į specializuotą Newhamo ligoninę, tačiau medikai nespėjo nė tyrimų padaryti – po poros valandų, vėlai vakare, vaikas mirė.

„Tikroji diagnozė paaiškėjo po skrodimo. Jau tvarkomi dokumentai, kurių pagrindu bus tiriama, kaip liga buvo įsisenėjusi, kodėl ji buvo nenustatyta, ar kalti dėl to medikai“, - sakė pašnekovė.

„Vėliau vaiko tėvas buvo nuvykęs į Kings George ligoninę. Medikai tik stovėjo nuleidę galvas ir sakė „sorry“ (atsiprašome – red.). Esą darėme, ką galėjome. Jie sakė, kad meningito negalima nustatyti iš paprasto kraujo tyrimo, reikia daryti pasėlį, kurio rezultatai būna po 2 valandų. Bet jie gi turėjo begalę laiko, tačiau tyrimo nepadarė. Meningitas pas juos – viena pagrindinių vaikų ligų, o jie niekaip neišmoksta jos nustatyti“, - apgailestavo tragediją patyrusios šeimos giminaitė.

Mišios už berniuką vyks šį šeštadienį, vasario 21 d., 18 val. Šv..Kazimiero lietuvių bažnyčioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)