Muzikinėje programoje skambės keturi lietuviški opusai: Vidmanto Bartulio Mišios, Jono Dambrausko "Malda už tėvynę", Vaclovo Augustino "Taikos dvasia" ir Česlovo Sasnausko "Kur bėga Šešupė".

Lietuvių meno ansamblis "Dainava" įsikūrė 1945 m. Hanau stovykloje Vokietijoje ir šiemet pasitinka jau 66-uosius savo veiklos metus. Ansamblio steigėjai - lietuviai tremtiniai, pasitraukę į vakarus sovietams okupuojant Lietuvą. 1950 m., daugeliui narių emigravus į Jungtines Amerikos Valstijas, ansamblis vėl susibūrė Čikagoje ir atgaivino savo muzikinę veiklą. Šiuo metu chore dainuoja apie 60 įvairaus amžiaus dainininkų - tie, kurie emigravo į JAV po Antrojo pasaulinio karo, kiti - atvykę į šį kraštą per paskutinius dešimtmečius, dar kiti - jau gimę ir augę JAV.

Choras puoselėja lietuvišką choro meną, atlieka liaudies dainas ir lietuvių kompozitorių kūrinius, per paskutiniuosius kelerius metus į savo repertuarą įtraukdamas ir nemažai šių dienų Lietuvos kompozitorių veikalų, praneša Muzikos informacijos ir leidybos centras.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją