Kompanijos Šiaurės Europos padalinio personalo skyriaus vadovas Davidas Fairhurstas pareiškė, kad toks terminas „klaidingas ir įžeidžia panašių įstaigų darbuotojus“.

Oksfordo anglų kalbos žodynas (OED) „McJob“ terminą aprašo taip: mažai apmokamas, neprestižinis, nereikalaujantis didelės kvalifikacijos ir neperspektyvus darbas, dažniausiai aptarnavimo srityje. Žodynas nenurodo tiesiogiai „McDonald‘s“ užeigų, tačiau iš veiklos aprašymo galima nuspėti, iš kur kilo šis terminas.

Šis terminas pasirodė JAV dar praėjusio amžiaus devintajame dešimtmetyje ir reiškė nekvalifikuotą darbą visuomeninio maitinimo tinkluose. Po to šį terminą išpopuliarino Kanados rašytojas Douglas Couplandas savo romane „X karta“ („Generation X“). Internetiniame OED šis terminas pasirodė 2001 m. „McDonald‘s“ planavo leidėjus netgi paduoti į teismą, tačiau to nepadarė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją