Taip penktadienį galutine ir neskundžiama nutartimi nusprendė Vilniaus apygardos teismas.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismo nutartį buvo apskundusi buvusi mergaitės globėja Neringa Venckienė ir Vilniaus m. savivaldybės administracijos VTAT.

Pasak teismo, Vilniaus m. VTAT specialistų nenoras ginti mergaitės interesus pedofilijos byloje yra niekuo nepagrįstas.

„Gali nenorėti Vilnius kištis į Kauno problemas, bet noras lieka noru, o pagal įstatymą VTAT privalo ginti vaikų teises visoje šalyje, - pabrėžė teisėjų kolegijos pirmininkas Stasys Lemežis. - Ne ambicijos, o teismas nusprendžia, kas atstovaus ir gins vaiko interesus“.

Teisėjų kolegijai pirmininkavęs teisėjas taip pat pažymėjo, kad L. Stankūnaitė neskundė teismo nutarties, kuria mergaitės atstovavimas perduotas Vilniaus m. VTAT. Vis dėlto, teismas pažymėjo, kad nebūtų tikslinga, jog vaikui atstovautų motina, nes Andrius Ūsas yra kaltinamas tvirkinęs mergaitę L. Stankūnaitės nuomojamame bute.

Pasak teismo, N. Venckienė negali būti mergaitės atstove teisme, nes ji jau neteko globėjos teisių. „Situacija pasikeitė - sprendimas yra įvykdytas, tą pačią dieną nutraukta globa - ji neteko globėjos statuso“, - sakė teisėjas.

Teismas taip pat nusprendė, kad mergaitės seneliai Vytautas Andrius Kedys ir Laimutė Kedienė pedofilijos byloje negali būti nukentėjusiaisiais. „Ši byla yra ne dėl sūnaus mirties, o dėl anūkės tvirkinamųjų veiksmų – jie nepatenka į nukentėjusiųjų kategoriją“, - pažymėjo teisėjas.

Vadinamąją pedofilijos bylą Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas toliau ketina nagrinėti birželio pradžioje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1148)