Ikiteisminį tyrimą atlikę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai nustatė, kad S. Viničenka panaudojo žinomai suklastotą tikrą dokumentą ir apgaule įgijo didelės vertės (1,6 mln. litų) svetimą turtą – žemės sklypą sostinės M. K. Čiurlionio g.

Vilnietis teisininkas įtariamas sukčiavimu ir dokumento suklastojimu ar disponavimu suklastotu dokumentu.

Taip pat STT tyrėjai išsiaiškino, kad A. Šimaitienę, nusikalstamos veikos atlikimo metu dirbusi Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėja, suklastojo teismo sprendimą dėl juridinę reikšmę turinčio fakto nustatymo, taip padėdama S. Viničenkai užvaldyti didelės vertės svetimą turtą.

A. Šimaitienei pareikšti įtarimai dėl padėjimo sukčiauti, piktnaudžiavimo ir dokumento suklastojimo, pranešė STT.

A. Šimaitienė penktadienį sakė, kad galimai suklastoto dokumento originalo baudžiamojoje byloje nėra, nes jis dingo. „Gavusi kaltinamąjį aktą sužinojau, kad pagal šį dokumentą buvo atliktos ekspertizės, bet jis yra dingęs ir dėl to Vilniaus apygardos prokuratūroje yra pradėtas ikiteisminis tyrimas“, - DELFI sakė buvusi teisėja, patikinusi, kad kaltės dėl jai inkriminuotų nusikalstamų veikų nepripažįsta.

A. Šimaitienei tai jau antrasis teismo procesas - iš teisėjos pareigų atleistos buvusios Vilniaus miesto 3 apylinkės teismo teisėjos baudžiamosios bylos artimiausiu metu žada imtis net iš 17 Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjų sudaryta Baudžiamųjų bylų skyriaus Plenarinė sesija.

Anksčiau A. Šimaitienei buvo priimtas palankus išteisinamasis nuosprendis, bet jį prokuratūra apskundė LAT, kuris teisėjos bylą nurodė apeliacinės instancijos teismui nagrinėti dar kartą iš naujo.

A.Šimaitienė buvo teisiama kartu su posėdžių sekretore Jolanta Rutkauskiene. Jų darbu specialiosios tarnybos susidomėjo po to, kai buvo gautas pranešimas apie dar 2002-aisiais įtartinai greitai išnagrinėtą bylą dėl buto privatizavimo.

Prokurorai įtarė, kad A. Šimaitienės priimtame sprendime buvo įrašytas teismo posėdyje realiai nedalyvavęs asmuo. Šie įtarimai Apeliaciniame teisme pasitvirtino - pripažinta, kad teisėja ir posėdžių sekretorė suklastojo dokumentą.

Tuo tarpu A. Šimaitienė nesutinka su jai mestais kaltinimais ir savo kaltę kategoriškai neigia.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją