„Sodros" duomenų platinimu apie privačius ir fizinius asmenis kaltinti Aleksandras Eidenšteinas, Anatolijus Judinas (buvęs aukštas KGB karininkas) ir jo sūnus Aleksandras išgirdo išteisinamąjį nuosprendį. Teisėjas Petras Karvelis nustatė, kad nusikaltimo padarymo metu atsakomybė buvo numatyta tik už informacijos pasisavinimą, todėl kaltinamieji negali būti baudžiami už informacijos platinimą.

Valstybinį kaltinimą palaikęs Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimo ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Paulius Jablonskas kaltinamiesiems siūlė skirti baudas. Ar prokuratūra ir J. Šifrinas apeliacine tvarka skųs nuosprendį, kol kas dar neaišku.

Kadangi dėl apie 1,5 mln. dirbančių Lietuvos gyventojų bei apie 100 tūkst. šalies įmonių duomenų pasisavinimo buvo sumenkinta „Sodros" reputacija, jos atstovai kaltinamiesiems buvo pareiškę 200 tūkst. Lt civilinį ieškinį neturtinės žalos atlyginimui. Teismas jį patenkino tik iš dalies – sumažino iki 20 tūkst. Lt.

Teisminio nagrinėjimo metu J. Šifrinas atsisakė duoti parodymus, tačiau bylą nagrinėjęs teismas rėmėsi jo liudijimu ikiteisminio tyrimo metu bei telefoniniais pokalbiais su kitais kaltinamaisiais.

A.Eidelšteinas savo kaltę pripažino, tačiau jis nurodė, kad duomenų iš J.Šifrino prašė asmeniniams tikslams – esą pagal išsilavinimą jis esąs ekonomistas ir jam buvo smalsu pažiūrėti asmens duomenis.

Už privačių ir fizinių asmenų duomenis J. Šifrinui buvo mokami pinigai

Duomenys iš „Sodros" buvo pasisavinti dar 2003-aisiais metais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją