Kip informuoja prokuratūra, tokią nuobaudą skirti pasiūlė Prokurorų etikos komisija, išnagrinėjusi A. Pėstininko galimai neetišką elgesį viešoje vietoje.

Prokurorų etikos komisija, kurią nuo 2012 metų pradžios sudaro ne tik prokurorai, bet ir visuomenės atstovai – žinomi teisės srities mokslininkai bei  praktikai, įvertinusi visas įvykio aplinkybes konstatavo, kad A. Pėstininko, kaip valstybės pareigūno, elgesys to įvykio metu buvo nesuderinamas su duota priesaika saugoti gerą prokuroro vardą.

Prokuroras A. Pėstininkas š. m. balandžio 13 d. viename iš Vilniaus restoranų ne darbo metu buvo pastebėtas neblaivus ir, kitų asmenų, buvusių restorane, teigimu, elgėsi konfliktiškai. Šią situaciją stebėjo restorano darbuotojai ir kiti lankytojai.

Generalinis prokuroras D. Valys dėl šio įvykio kreipėsi į Prokurorų etikos komisiją, prašydamas atlikti tyrimą ir įvertinti prokuroro elgesį. Savo išvadas komisija generaliniam prokurorui D. Valiui pateikė 2013 m. gegužės 23 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)