Neblaivius karinių oro pajėgų karius – pilotą, inžinierių ir borto operatorių – Afganistano sostinėje Kabule aptiko karo policija gegužės mėnesį.

„Tai buvo ne skrydžio metu, tai buvo tarpas tarp skrydžių, kada jie, įtariama, vartojo alkoholį. Tyrimas buvo atliekamas ir iš esmės yra užbaigtas, tiktai keletas dalykų dar bus patikslinta. Yra nusiųstas paklausimas į Afganistaną ir kai bus gauta visa medžiaga, tada Krašto apsaugos ministerijos vadovai priims sprendimą“, – sakė Karinių oro pajėgų vadovas Edvardas Mažeikis.

Praėjus maždaug savaitei po įvykio kariai patys parskrido į Lietuvą.

Kiek promilių pilotai pripūtė į alkoholio matuoklį, karinių oro pajėgų vadas neatskleidžia, kol negavo visos medžiagos iš Afganistano. Neįvardijamos ir karių pavardės, visi jie, anot, E.Mažeikio, tarnavo po 20 metų. Dabar du kariai serga, vienas – atostogauja. Tolesnį jų likimą spręs Krašto apsaugos ministerija (KAM).

„Ministerijos pozicija alkoholio vartojimo klausimu yra labai griežta. Pavartojus alkoholio tarnybos metu paprastai gresia atleidimas iš tarnybos“, – sakė E.Mažeikis.

Paklaustas, kiek laiko užtruks tyrimas, jis teigė, kad kadangi įvykis nutiko kitoje šalyje, tyrimui prireiks kiek daugiau laiko nei įprastai, tačiau pusmečio ar metų esą tikrai neprireiks.

Alkoholis tarp Afganistane tarnaujančių karių nėra naujiena. Prieš 1,5 metų per patikrinimą neblaivūs aptikti kapitonas ir du vyresnieji leitenantai. Vyrai jau kitą dieną buvo parskraidinti namo ir vėliau atleisti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (406)