"Vilniaus regiono problema - visų pirma socialinė ekonominė problema. Ne kokia nors kitokia. Nedovanotina, kad regionas, esantis šalia sostinės, ir pagal visus standartinius parametrus vien dėl to, kad yra šalia sostinės, turėtų būti ekonomiškai ir socialiai vienas labiausiai išsivysčiusių regionų Lietuvoje, o yra vienas labiausiai atsiliekančių", - penktadienį radijo stočiai "Znad Wilii" sakė Vyriausybės vadovas.

Jis tvirtino turįs priekaištų vietos savivaldybių vadovams, kurie esą prioritetą teikia ne ekonominėms, socialinėms problemoms spręsti, o su lietuvių kalbos naudojimu susijiems klausimams.

"Galėčiau išsakyti priekaištų ir tai pačiai vietos bendruomenei, ir jai atstovaujantiems politikams, nes yra klausimas, kiek intensyviai tokiems dalykams, kaip socialinis, ekonominis vystymasis, dėmesio skiria vietos bendruomenė ir jos lyderiai, - kalbėjo A.Kubilius. - Negirdėjau niekada, kad jie sakytų: "žiūrėkite, mes turime labai svarbių investicinių projektų, mums reikia pagalbos, mums reikia paramos, padėkite, ar dėl europinių pinigų įsisavinimo, ar dėl dar ko nors". Apie ką mes girdime? Apie gatvių pavadinimus, apie pavardes, žinomas problemas, bet jos nesprendžia socialinių ekonominių klausimų. Nesakau, kad jos nesvarbios, bet jos nėra tos šių dienų gyvenimo ir viso regiono plėtros problemos."

"Kodėl tas pats Visagino miestas, kur 85 proc. yra nelietuviai, kodėl jie, kai su jais susitinki, kalba tik apie socialinius ir ekonominius projektus? Kodėl jie balsuoja už pačias įvairiausias partijas?" - klausė premjeras.

Vyriausybės vadovas pranešė, kad jo kancleris Deividas Matulionis su darbo grupe penktadienį kaip tik lankosi Šalčininkų rajone, kur nagrinėja labai konkrečius socialinius ekonominius projektus.

Vilniaus ir Šalčininkų rajonų savivaldybėms daugelį metų vadovauja Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai. Daugumą gyventojų šiuose rajonuose taip pat sudaro lenkų tautybės asmenys.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją