Departamento bendradarbiavimui su lenkais užsienyje vadovas Maciejus Szymanskis Lietuvos ambasadorę informavo, kad Lenkija susirūpinusi didėjančia priešprieša tarp Lietuvos lenkų tautinės mažumos ir lietuvių, teigiama PAP cituojamame Lenkijos užsienio reikalų ministerijos pranešime spaudai.

Jame cituojamas ir žiniasklaidoje skelbtas pranešimas, jog per susitikimą su Lietuvos Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės komisijos nariais buvęs ilgametis lietuviškos Eišiškių S.Rapolionio gimnazijos direktorius Vytautas Dailydka išsakė nuomonę, kad Vilnijos krašte lenkiškuose darželiuose yra auginamas "hitlerjugendas".

"Ten šiandien auginamas "hitlerjugendas", faktiškai vaikai nuo darželio nemoka kalbos, nežino apie šitą šalį, apie Lietuvą, nieko, nors čia gimė ir augo. Aš prieškario vaikas, mane kartais šiurpas nukrečia, kai susimąstau apie šito Lietuvos krašto ateitį", - DELFI citavo buvusį mokyklos direktorių.

Kaip teigia PAP, Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis labai pasipiktino, jog "joks deputatas nereagavo į šiuos skandalingus pareiškimus ir elgesį".

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją