Į klausimą „Ar R.Paksas turėtų tapti Vilniaus meru?“ iš beveik 12,5 tūkst. balsavusiųjų 67 proc. atsakė neigiamai, 26 proc. - teigiamai. 6 proc. nurodė atsakymą „sunku pasakyti“.

Kaip DELFI jau skelbė, vėlų ketvirtadienio vakarą Socialdemokratų partijos bei partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai pasirašė pareiškimą dėl bendradarbiavimo Vilniaus miesto taryboje. Socialdemokratų sąrašo Vilniuje lyderis Algirdas Paleckis tuomet pareiškė neprieštaraujantis, kad libdemų lyderis R. Paksas taptų sostinės meru.

Panašią sutartį liberaldemokratai antradienį sudarė su Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovais, kurie esą automatiškai turėtų prisijungti prie antrojo susitarimo. Tokia koalicija turėtų 26 mandatus 51 vietos taryboje.

R. Paksas DELFI sakė, jog iš karto buvo pasidalinti ir postai: „A. Paleckis bet kokiu atveju bus vicemeras, o kokią sferą kuruos, pasirinks pats. Nepykite, bet meras bus R. Paksas“.

Toks A. Paleckio žingsnis sulaukė karštos kolegų kritikos. Penktadienį vakare posėdžiavęs Socialdemokratų partijos Vilniaus skyriaus prezidiumas nusprendė tęsti derybas dėl valdančiosios koalicijos sudarymo sostinės taryboje su visomis rinkimuose mandatus gavusiomis partijomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją