32 metų konservatoriaus nuomone, prioritetiniai - realistiniai projektai.

"Artimiausiu metu ketiname susitikti su Laisvės alėjos atnaujinimo idėjos konkurso nugalėtojais - architektu Šarūnu Kiaune ir jo kolegomis. Reikia galutinai nutarti, ką darome, ir pradėti ieškoti finansavimo - miesto pečiams šis projektas per brangus", - tikino A.Kupčinskas.

Pasak jo, lygiagrečiai bus domimasi ir Laisvės alėjos apšvietimo sistemos atnaujinimu. "Laikas keisti šviestuvus, o ne apie jų dizainą kalbėtis", - įsitikinęs naujasis miesto vadovas.

Niekam ne paslaptis, kad A.Kupčinskas - prisiekęs dviratininkas, neformalaus dviratininkų judėjimo "Kritinė masė Kauno mieste" narys. Ar tai reiškia, kad jam vadovaujant Kaunas taps dviračių sostine?

"Šiemet iš gamtos apsaugos fondo dviratininkų reikalams numatyta skirti 450 tūkst. litų. Pusė šios sumos bus atseikėta seniai planuojamam dviračių takui Panemunės šile įrengti. Taip pat sieksiu, kad kuo greičiau būtų parengta nauja dviračių takų mieste schema, nes senoji - išleista prieš 12 metų, yra morališkai pasenusi ir užuot padėjusi - klaidina dviratininkus", - sakė ir pats dažnai dviratį minantis laikinosios sostinės meras.

Jo iniciatyva, netrukus prie savivaldybės bus pastatyti 5-6 nauji dviračių stovai. Tikimasi, kad ši, 1000-2000 litų, atsieisianti investicija paskatins kauniečius persėsti ant namuose laikomų ekologiškų transporto priemonių - dviračių.

Naujasis miesto meras turi planų ir apsnūdusiam Senamiesčiui. Pirmąją savo darbo savaitę susitikęs su metropolitu Sigitu Tamkevičiumi ir išgirdęs dvasininkijos susirūpinimą dėl šalia bažnyčių neteisėtai prekiaujančių smulkiųjų verslininkų, A.Kupčinskas pasiūlė pasekti užsienio šalių pavyzdžiu ir "iškelti" juos į Rotušės aikštę.

"Daugelyje Europos šalių pagrindinės miestų aikštės šurmuliuoja nuo prekeivių. Taip galėtų būti ir Rotušės aikštėje. Tačiau norėtųsi, kad prekybininkai suvenyrus pardavinėtų ne ant paprastų prekystalių, o specialiuose paviljonuose, kurie papildytų Senamiesčio architektūrą, - planus dėstė A.Kupčinskas. - Manau, kad tai ne tik išspręstų dvasininkų rūpesčius, bet ir atgaivintų Senamiestį."

Trečiadienį su "15min" žurnalistais kalbėjęs Kauno meras džiaugėsi, kad kai kurie tęstiniai Kaunui svarbūs projektai juda į priekį. Antradienį vykusiame miesto tarybos posėdyje pasistūmėjo sporto arenos Nemuno saloje klausimas, o trečiadienį paaiškėjo, kad gautas 10 mln. litų finansavimas "Technopolio" projekto vystymui.

"Tai - pirma kregždė, rodanti, kad reikalai juda į priekį", - entuziazmo neslėpė miesto vadovas.